ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет порятунку свободи слова, створений Шустером, вимагає від влади припинити тиск на ведучого

29.04.2016, 11:36

Комітет порятунку свободи слова в Україні, який створив телеведучий Савік Шустер, вимагає від керівництва держави зупинити тиск на телеканал 3s.tv Савіка Шустера і дозволити йому працювати в Україні. Про це йдеться у заяві комітету, що прозвучала на прес-конференції 29 квітня, повідомляє 112.ua.

До комітету порятунку свободи слова України увійшли журналісти, громадські та державні діячі, народні депутати.

“Ми апелюємо до влади і вимагаємо від перших осіб держави, президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера ВР України Андрія Парубія вжити всіх можливих заходів, щоб припинити тиск на канал Савіка Шустера, відновити його законні права на роботу”, - йдеться у заяві.

Крім того, новостворений комітет вимагає “нарешті, в цілому відреагувати на насправді катастрофічну ситуацію зі свободою слова в Україні, що наближає нас не до ЄС, а до країн, де діє тиранія і диктатура”.

“У вільній європейській країні, якою, на наше переконання, повинна бути Україна, немає місця для утисків і перешкоджання роботі журналістів. Також ми закликаємо громадськість, представників медіа консолідувати зусилля щодо захисту права кожного з нас говорити правду, навіть якщо ця правда не подобається владі, адже якщо ми замовчимо сьогодні, то завтра на місці Савіка Шустера може опинитися кожен, хто відкрито висловлює свою думку або просто навіть добре виконує свою роботу”, - йдеться в заяві, яку зачитали на прес-конференції.

Як повідомляє “Детектор медіа”, 28 квітня Савік Шустер створив Комітет порятунку свободи слова в Україні, про що йшлося у відповідній заяві. Крім телеведучого, комітет підтримали Сергій Лещенко, Михеїл Саакашвілі та “десятки представників медіа і громадянського суспільства”. Причину створення комітету його ініціатори пояснюють відкликанням дозволу на роботу в Україні Савіка Шустера.

Як повідомляв ІМІ, з 29 квітня ток-шоу “Шустер live” транслюватиметься на комунальному телеканалі “Київ”.

26 квітня стало відомо, що телеведучому Савіку Шустеру анульовано дозвіл на працевлаштування в Україні.

26 квітня у Державній службі зайнятості телеведучому Савіку Шустеру пояснили, що підставою для анулювання йому дозволу на роботу в Україні стало надання недостовірних даних. Зокрема, що він разом із заявкою на отримання дозволу на роботу надав недостовірні дані, а саме – недійсну довідку про несудимість.

Телеведучий Савік Шустер має намір працювати в Україні без дозволу.

26 квітня журналіст і телеведучий Савік Шустер оголосив голодування, доки йому не повернуть право працювати в Україні.

Президент України Петро Порошенко сподівається на якнайшвидше врегулювання ситуації з дозволом на роботу в Україні журналісту Савіку Шустеру.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розібратися в ситуації з анулюванням дозволу Шустеру.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що як підтримку запропонував Шустеру трансляцію його ток-шоу на телеканалі “Київ”.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість через “перешкоджання роботі” журналіста і телеведучого Савіка Шустера в Україні.

26 квітня Державна фіскальна служба заявила, що має намір провести податкову перевірку телеведучого Савіка Шустера у рамках розслідування кримінального провадження, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.2 та ч.3 ст.212 КК України, за фактом умисного ухилення від сплати податків відносно громадянина Канади Савіка Шустера та стосовно службових осіб ТОВ “Савік Шустер Студія”

28 квітня Держслужба зайнятості призупинила рішення про анулювання дозволу на роботу в Україні телеведучому Савіку Шустеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!