ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет НМПУ заявляє про расову дискримінацію стосовно свого журналіста

30.08.2016, 16:54

Незалежна медіа-профспілка України заявляє про дискримінацію за расовою належністю стосовно члена НМПУ Урієля Штерна. Про це йдеться у заяві Комітету спілки.

“Незалежна медіа-профспілка України висловлює занепокоєння через поширення антисемітизму та дискримінації за національною, расовою приналежністю серед українців. Цими днями, членові НМПУ Урієлю Штерну у мережі Facebook були завдані  образи расистського характеру, які принижують його честь та гідність. Урієль Штерн – громадянин США, є дописувачем Forbes Україна, телеведучим авторських програм на телеканалі Ера та засновником благодійного Фонду Квітна”, йдеться у заяві спілки.

НМПУ вважає неприпустимим поширення антисемітизму в Україні. Спілка звертає увагу, що антисемітизм і будь-які інші дискримінуючі дії щодо осіб, їхнього віросповідання, національної чи расової належності та поглядів є абсолютно неприпустимими, та є діями, що порушують низку нормативно-правових актів. Зокрема, Загальну декларацію з прав людини, низку статтей Конституції України та ст. 297 ЦК України.

НПМУ заявляє, що відстежуватиме випадки антисемітизму зокрема та дискримінації в цілому у медіа стосовно фахівців медіасфери.

Крім того, спілка звертається до колег журналістів, представників інших медійних та правозахисних організацій “звертати увагу на ці небезпечні явища та випадки, які, на жаль, стали непоодинокими в Україні та є тривожним сигналом  дотримання прав людини в Україні в цілому”.

Liked the article?
Help us be even more cool!