ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комісія США з цінних паперів і бірж збирає приватне листування Волл-стріт у межах розслідування щодо WhatsApp

26.09.2023, 17:30

Регулятор США з цінних паперів зібрав тисячі особистих повідомлень працівників більш ніж десятка великих інвестиційних компаній. Це свідчить про загострення ситуації з розслідуванням регулятора щодо використання компаніями з Волл-стріт застосунків-месенджерів.

Про це пише Reuters із посиланням на чотири джерела, знайомі із ситуацією. 

Раніше Комісія США з цінних паперів і бірж доручила компаніям провести внутрішню перевірку повідомлень у межах свого розслідування щодо використання компаніями WhatsApp, Signal та інших неухвалених месенджерів для робочих обговорень.

Дії уряду щодо можливих порушень правил ведення звітності тривають уже два роки. Спершу під перевірку потрапили брокери – регулятори стягнули з них понад $2 мільярди штрафів.

Reuters та інші ЗМІ вже писали, що розслідування комісії щодо "неофіційних" комунікацій розширилося й на інвестиційних консультантів, але про рішення переглянути тисячі повідомлень співробітників раніше не повідомлялося. Цей крок свідчить про зростання ставок для компаній і керівників, адже їхня діяльність тепер відкрита для нагляду комісії.

За словами джерел, минула фаза розслідування щодо більш ніж десяти інвестиційних консультантів полягала в тому, що комісія запросила доступ до робочих повідомлень на приватних пристроях і застосунках за першу половину 2021 року. Це стосувалось окремих працівників – іноді до десяти на компанію, – включно з високопосадовцями.

Останні передали свої особисті телефони й інші пристрої керівникам і адвокатам для створення копій, і робочі повідомлення було спрямовано на перегляд комісії, стверджують три джерела.

У цьому полягає різниця між поточним розслідуванням і попереднім, яке стосувалося брокерів. Того разу комісія доручила компаніям переглянути повідомлення працівників і поінформувати регулятора про кількість повідомлень про роботу. Самі члени комісії бачили лише окремі повідомлення з добірки, заявляють три джерела, обізнані з попередніми розслідуваннями.

Джерела побажали лишитись анонімними, адже розслідування комісії є конфіденційними.

Щонайменше 16 компаній, зокрема Carlyle, Apollo, KKR, TPG і Blackstone, зізналися, що комісія досліджує їхні листування. Фірми не розголошували подробиць і не надавали коментарів для цього матеріалу. Речник Citadel відмовився спілкуватися з журналістами.

Сам факт урядового розслідування не свідчить про те, що закон був порушений, і не завжди призводить до звинувачень.

Речник комісії відмовився давати коментар, а її голова Ґері Ґенслер обґрунтував рішення щодо внутрішніх листувань тим, що правила ведення звітності є життєво важливими в роботі комісії із запобігання правопорушенням.

"Тепер, коли в них є всі ці дані, дуже ймовірно, що комісія десь знайде правопорушення, які не мають жодного стосунку до неофіційних комунікацій чи проблем з веденням звітності", – каже Джеклін Ґродін, адвокатка з фірми "Ґулстон і Сторрс", не причетна до розслідування.

За її словами, останнім часом комісія дедалі більше уваги приділяє питанням зборів і витрат приватних фондів, конфліктам інтересів і фаворитизму серед інвесторів.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!