ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Командував" на камеру артобстрілом позицій ЗСУ: СБУ повідомила про підозру депутату Держдуми РФ

14.04.2023, 16:55
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру за двома статтями депутату Держдуми РФ Віктору Водолацькому: на завдання Москви він сприяє поширенню окупаційного режиму на території Луганської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Водолацького підозрюють в умисних діях, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України за попередньою змовою групою осіб, а також у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України з використанням медіа.

Депутат входить до складу прокремлівської фракції "Єдиної Росії" і з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну публічно підтримав російських окупантів. Після 24 лютого 2022 року він незаконно в'їхав до України та "проінспектував" діяльність окупаційних адміністрації у Луганську, Попасній, Щасті та Станиці Луганській.

Під час поїздки Водолацький роздавав місцевим колаборантам партквитки партії "Єдина Росія" та закликав "депутатів ЛНР" уніфікувати "законодавство" квазіутворення за російським зразком. 

"Також Водолацький відвідав місця базування окупантів на східному фронті. Там він знявся в пропагандистському відео, на якому віддає команду заряджати гармату та стріляти по позиціях Сил оборони", – зазначили в СБУ.

Крім того, російський депутат регулярно організовує "добровільний" збір матеріально-технічної допомоги на потреби окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2023 року в Україні відкрили кримінальне провадження щодо депутата Держдуми РФ Олексія Журавльова. Він особисто брав участь у бойових діях на Донбасі та закликав убивати українців. Від початку повномасштабного вторгнення Журавльов регулярно приїжджав до тимчасово окупованої частини Донецької області. "Там посадовець увійшов до складу російського угруповання бойовиків "интернациональная бригада "Пятнашка".

Liked the article?
Help us be even more cool!