ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Команда "Схем" засуджує тиск на головного редактора програми Седлецьку

05.09.2018, 12:40
Фото - Фейсбук "Схем"

Редакція програми антикорупційних розслідувань “Схеми” засуджує тиск на засновницю головного редактора програми Наталію Седлецьку у зв’язку з отриманням доступу Генеральної прокуратури до інформації з її телефона. Про це йдеться в заяві команди “Схем”, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми сприймаємо це не тільки як грубе втручання у приватне життя громадянина України. Це – тиск на незалежного журналіста. У нас є підстави вважати, що це розслідування ГПУ та таке рішення суду здійснюється з метою психологічного тиску та подальшого перешкоджання професійній діяльності журналістів”, – йдеться в заяві команди “Схем”.

“Звісно, у спілкуванні з джерелами і між собою ми всі використовуємо захищені канали зв’язку, а не відкритий мобільний зв’язок, до якого суд дав доступ прокурорам”, – наголосили працівники редакції.

Журналісти зазначають, що у такій ситуації може опинитися кожен журналіст, який викриває корупцію в Україні, і засуджують такі дії з боку правоохоронних органів.

“Ані цей крок, ані подальші не змусять нас зупинити роботу над новими розслідуваннями у “Схемах” відповідно до високих стандартів Радіо Свобода”, – йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі доступ до дзвінків та смс-повідомлень журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення державної таємниці і даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

4 вересня Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода заявило, що вважає рішення Печерського райсуду Києва надмірним, яке грубо порушує міжнародні стандарти і не відповідає зобов’язанням України із захисту вільної преси.

4 вересня журналісти та низка громадських організацій оприлюднили заяву з вимогою, аби генеральний прокурор публічно гарантував, що ухвала суду стосовно Наталії Седлецької не буде реалізовуватися.

Liked the article?
Help us be even more cool!