ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Команда Наталії Лигачової попрощалася з порталом "Телекритика"

02.11.2015, 12:37

30 жовтня засновниця, шеф-редакторка порталу “Телекритика” Наталя Лигачова та її команда попрощалися з порталом, повідомляє Mediasapiens.

Команда переходить на сайт MediaSapiens. Через три місяці команда презентує новий проект від громадської організації “Телекритика”.

У прощальному слові Лігачова зізналася, що важко розлучатися з власним авторським проектом, “якому віддала 14 років і який вважала проектом свого життя”.

За її словами, фактично “Телекритика” являє собою найповнішу історію української журналістики та медіа з 2001 по 2015 роки і сподівається, що “нові господарі порталу не згублять цих справді безцінних архівів”.

“Ми прагнемо й надалі бути майданчиком для широкого незалежного обговорення абсолютно всіх актуальних проблем нашого інформаційного простору. Щоби разом просувати демократичні реформи, стандарти професіоналізму, конкурентність медіаринку. Ми й надалі намагатимемося бути впливовими й водночас цікавими. Ми продовжимо докладати зусиль до підвищення медіаграмотності наших громадян, повсякчасно нагадуючи своє традиційне гасло: “Правда не завжди солодка на смак. Шукай правдиві новини”, - написала Лігачова.

Крім того, Лігачова зізналася, що їй шкода, що не вдалося домовитися зі співзасновниками ТОВ “Телекритика” - холдингом “Главред-медіа” (1+1) - про повернення бренду творцям проекту. “Безумовно, шкода, адже це було цілком можливо: за згодою сторін, як було прописано в договорі співзасновників про утворення ТОВ «Телекритика» в 2007-му році, головним внеском у статутний фонд якого від мене була саме торгова марка. Але інша сторона такої згоди, на жаль, не дала. Юридично — мала повне право. А щодо всього іншого - кожному з нас суддею є тільки Бог”, - написала вона.

Водночас вона зазначила, що вдячна і Олександру Третьякову, і Ігорю Коломойському, які в ці роки надавали підтримку команді “Телекритики”. “Без них, так само як і без підтримки західних донорів, такого проекту, який ми зараз залишаємо і яким можна пишатися, точно не було би. Вдячна Олександрові Ткаченку, котрий, попри наші інколи гострі дискусії та його спочатку дуже емоційну реакцію на мої слова, що наша команда хоче піти від “Плюсів”, - “це зрада”, врешті-решт завжди шукав і знаходив порозуміння з нами. Чомусь мені здається, що приклад тривалих років небезхмарної, але все ж таки плідної співпраці незалежної команди журналістів, громадської організації та великого медіабізнесу ще довго залишатиметься унікальним для України”, - написала вона.

Також Лігачова подякувала всім тим, хто в різні роки працював у “Телекритиці”, в тому числі і фрілансерам.

Як повідомляв ІМІ, 12 жовтня 2015 року на загальних зборах акціонерів було переобрано директора ТОВ "Телекритика". Замість Наталії Лигачової ним став Юрій Братаніч. Керівником проектів було призначено Антона Онуфрієнка. Раніше Онуфрієнко очолював відділ “Бізнес” у газеті “Коммерсант-Украина”, працював у журналі “Новое время”, а також запускав інтернет-журнал про міську культуру БЖ.

30 жовтня команда Лигачової залишить портал “Телекритика”. Після цього проект "Телекритика" буде призупинено з метою подальшого перезапуску, а проект "Дуся" продовжить функціонування в теперішньому вигляді.

Засновник і шеф-редактор порталу "Телекритика" Наталія Лигачова повідомила, що разом зі своєю командою залишає портал та сайт "Дуся", оскільки не змогли дійти згоди з “1+1 медіа” щодо розподілу цих брендів.

Liked the article?
Help us be even more cool!