ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишня ведуча Громадського радіо Марта Дичок потрапила під санкції РФ

Марта Дичок. Фото – Facebook-сторінка Марти Дичок
Марта Дичок. Фото – Facebook-сторінка Марти Дичок

МЗС Росії оголосило про запровадження санкцій проти 56 громадян Канади. Таке рішення російське зовнішньополітичне відомство пояснює антиросійськими санкціями, які запроваджує канадська влада.

Про це йдеться на сайті відомства.

Зокрема, під санкції потрапила колишня ведуча програми Ukraine Calling (Громадське радіо), президентка наукової спільноти ім. Тараса Шевченка в Канаді Марта Дичок.

У коментарі Громадському радіо Марта Дичок зазначила, що "приємно здивована" тим, що потрапила до цього списку.

"Коли потрапляєш у такий список РФ, це вважається за честь. Я персона нон грата там. Голова Конгресу українців у Канаді мене привітала з цим. Багато хто писав мені привітання", – розповіла Марта Дичок.

Вона зазначила, що нині викладає курс "Російська війна проти України" і має тисячу студентів.

"У мене є враження, що я маю найбільший курс на цю тему. Бо мені пишуть колеги з інших країн, кажуть "у тебе так багато студентів". Це курс політології. Я його зорганізувала так, що будь-які студенти можуть записуватися: математики, інженери, біологи, музики тощо. Намагаюся дати якомога більше інформації", – додала Марта Дичок.

Також росіяни заборонили в'їзд ексміністру юстиції Канади Алану Року, гендиректору канадського представництва оборонної компанії Raytheon Гаррі Венману, президенту канадського представництва збройової компанії Rheinmetall П'єтро Маццеї.

Серед тих, кого російська влада оголосила персонами нон грата, "особи, діяльно залучені до кампанії з вихваляння гітлерівських посібників з ОУН-УПА та дивізії "Галичина", а також компанії та їхні керівники, причетні до постачання зброї для ЗСУ, зазначили в МЗС РФ.

Канада раніше запровадила кілька пакетів санкцій щодо Росії після її повномасштабного вторгнення до України. Зокрема, канадська влада закрила свій повітряний простір для російських літаків, заборонила російським кораблям заходити в канадські порти, заборонила експорт предметів розкоші до Росії, а канадським банкам – здійснювати операції з ЦБ РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!