ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишня редакторка Новопсковського радіо очолила окупаційний "відділ культури"

26.06.2023, 12:00

СБУ задокументувала діяльність колишньої редакторки Новопсковського районного радіо Ольги Латиніної та експосадовиці селищної ради, які співпрацюють з окупаційним режимом та організують масові заходи на підтримку країни-агресора й окупаційної армії, повідомила пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

В обмін на лояльність одній з них окупанти довірили очолити в рашистській адміністрації "відділ культури", інша – керує "творчим колективом".

Жінки брали участь в організації та проведенні низки пропагандистських та "військово-патріотичних" заходів в інтересах окупантів:

У квітні 2023 року – концерт у Новопскові в межах проєкту "Один народ – одна культура". Захід проводився за підтримки "президентського фонду культурных инициатив" та влади Воронезької області РФ.

У травні 2022 року – мітинг на честь"Дня ЛНР".

У серпні 2022 року – військово-патріотична естафета для дітей та молоді "Знать, уметь, сделать!", присвячена дню російських "воздушно-десантных войск". До заходу за участю окупаційної військової комендатури та "МЧС ЛНР" були залучені діти шкільного віку.

У листопаді та грудні минулого року – "урочистості" до "Дня нородного единства России" та до "Дня Конституції РФ".

Заходи були політичного характеру та мали за мету підтримку кремлівського режиму, формування в мешканців захопленої території російської ідентичності, виправдання російської агресії проти України.

Співробітники СБУ повідомили фігуранткам про підозру за статтею "організація заходів політичного характеру, ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України".

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі, до 15 років заборони обіймати певні посади та конфіскація майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!