ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишня модераторка вимагає в суді від YouTube компенсації через перегляд жорстоких відео

23.09.2020, 12:37
Фото – hromadske.ua
Фото – hromadske.ua

Колишня модераторка контенту на відеохостингу YouTube Джейн Доу подала позов до Верховного суду Каліфорнії (США) проти компанії. На думку жінки, роботодавець не зміг захистити її та колег від моральної шкоди.

Про це повідомляють "Букви" з посиланням на американський телеканал CNBC.

У позові йдеться, що позивачка була змушена переглядати відеоролики з контентом, де були сцени вбивств, абортів, зґвалтувань, насильства щодо дітей, заподіяння каліцтв тваринам і самогубств.

Джейн Доу зазначає, що компанія не захистила її та колег від психологічних травм, що виникли внаслідок щоденного перегляду жорстокого контенту. Так, тисячі модераторів YouTube щодня годинами повинні були переглядати відеоролики, що містять контент зі сценами жорстокості.

У позові йдеться, що YouTube не дотримувався своїх власних стандартів модерації та не надавав адекватної допомоги модераторам.

Жінка працювала на YouTube через кадрове агентство Collabera з 2018 до 2019 року.

Доу наполягає, що за час роботи в неї розвинулися симптоми тривоги, депресії, посттравматичного стресового розладу. У позові йдеться, що жінці почали снитися жахіття, у неї почалися панічні атаки й вона не могла перебувати в людних місцях через “страх масових розстрілів”, пише видання The Verge.

“У неї проблеми зі сном, а коли вона засинає, їй сняться жахіття. Вона часто не спить ночами, а намагаючись заснути, вона прокручує в голові побачені ролики. Вона не може перебувати в людних місцях, зокрема на концертах і заходах, тому що боїться масових розстрілів. У неї бувають важкі й виснажливі панічні атаки”, – йдеться в позові.

За словами Доу, велнес-тренери YouTube (“інструктори зі здоров’я”) часто не мають медичної підготовки й недоступні для модераторів, які працюють у нічний час.

Один із тренерів порадив позивачці “прийняти заборонені препарати”, а інший порадив її колезі “довіритися Богові”, повідомляє Business Insider з посиланням на позов.

Модератори нібито змушені були перепрацьовувати через “хронічний брак персоналу”, і їм не дозволяли розповісти про ситуацію на роботі через угоду про нерозголошення.

У позові зазначається, що потенційних співробітників належно не попереджають про можливий вплив роботи на їхню психіку, а YouTube не гарантує технологічних заходів безпеки, наприклад не розмиває графічних зображень тощо.

Стажистам казали, що в разі поганого самопочуття вони можуть вийти з кімнати, але ті бояться це робити через побоювання втратити робоче місце.

У позові також зазначено, що модератори YouTube не повинні переглядати графічний контент більш як чотири години на день, але через “хронічний брак персоналу” на робочих місцях цей ліміт “регулярно” перевищувався.

Колишня співробітниця вимагає компенсації за травму, якої зазнала, і лікування. Вона також наполягає на створенні фонду, який би покривав витрати модераторів на лікування від психічних розладів.

Liked the article?
Help us be even more cool!