ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишня херсонська журналістка очолила окупаційне відділення "Союзу православних жінок"

Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ Ганна Коробова, яка 2022 року перейшла на бік росіян, очолила окупаційне Херсонське обласне відділення міжнародної організації “Союз православних жінок”.

Такі дані зʼявилися в російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, повідомляє представник ІМІ в Херсонській області.

Засновницями організації, окрім самої Коробової, стали Ксенія Тарасенко, Поліна Гуценко, Галина Кременьова та Галина Сагач. Остання професорка Херсонської академії неперервної освіти. Всі інші жінки працюють на рядових посадах в окупаційній адміністрації Херсонської області. 

Ганна Коробова. Фото Facebook-сторінка Ганни Коробової

“Союз православних жінок” створено з благословення російського патріарха Кирила 2010 року для “сприяння зміцненню ролі Російської православної церкви в житті суспільства”.

Тоді ж, 2010 року, був зареєстрований “Союз православних жінок” в Україні, який очолила проросійська політикиня Наталя Вітренко.

Ганна Коробова під час окупації Херсона та після втечі на лівобережжя була не дуже публічною, але влітку 2023 року отримала підозру в державній зраді.

Слідчі вважають, що вона стала головною редакторкою окупаційного телеканалу “Таврія” та працює на російську пропаганду. На цьому ж телеканалі працює оператором її чоловік Вадим. 

Liked the article?
Help us be even more cool!