ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишнього прес-секретаря Януковича і Єфремова оголосили в розшук

26.09.2017, 11:52
Фото - Фейсбук Родіон Мірошник

Прокуратура Луганської області змінила раніше оголошену підозру та оголосила в розшук колишнього депутата Луганської обласної ради, а нині “посадову особу” так званої адміністрації “ЛНР”. Про це повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Встановлено, що в 2014 році громадянин України дав згоду і ініціював своє призначення на посаду так званого “помічника з внутрішньої політики і зв'язків з громадськістю”.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (умисні дії, спрямовані на пособництво насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) КК України стосовно депутата Луганської обласної ради VI скликання.

Санкція ст. 258-3 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляє прес-служба, зараз так званий чиновник забезпечує інформаційну політику і здійснює пропаганду діяльності “ЛНР” на окупованій території Луганської області, порушуючи інтереси громадян України, які проживають на зазначеній території.

“Оскільки зазначений громадянин переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено в розшук і на підставі постанови суду розпочато спеціальне досудове розслідування”, - повідомила прес-служба ГПУ.

За інформацією Ліги, йдеться про Родіона Мірошника, який був прес-секретарем екс-голови Луганської ОДА Олександра Єфремова. Під час президентських виборів 2004 року Мірошник виконував обов’язки прес-секретаря кандидата Віктора Януковича. Деякий час на початку гібридної війни на Донбасі переховувався в Москві, а потім повернувся в окупований Луганськ.

У прес-службі прокуратури Луганської області виданню інформацію щодо Мірошника не спростували.

Liked the article?
Help us be even more cool!