ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишній менеджер "112 Україна" має в окупованому Мелітополі охоронну фірму

Колишній креативний директор телеканалу "112 Україна" Віктор Зубрицький в окупованому Мелітополі володіє охоронною фірмою ТОВ "СВО 112", пише "Детектор медіа" з посиланням на дані російського реєстру.

Назва цієї фірми розшифровується як "служба воєнізованої охорони", і зареєстрована вона в січні 2023 року.

Фото – скрін Детектор медіа

За даними джерел видання в правоохоронних органах, це воєнізована охоронна фірма зараз займається рейдерством: захоплює українські компанії, допомагає змінити власників на користь окупантів чи колаборантів.

За даними СБУ, наразі Зубрицький обіймає посаду заступника керівника воєнізованої охорони – це окрема служба, щось типу правоохоронного органу в підпорядкуванні Балицького, захоплює приватний бізнес.

Також джерело вказує, що в Зубрицького тісні зв’язки з незаконним збройним формуванням "ЛНР". Редакція ДМ зазначає, що перевірити чи підтвердити ці дані з незалежних джерел не вдалося. Віктор Зубрицький на момент публікації не відповів на запитання медіа.

У 2021 році громадянин Російської Федерації Віктор Зубрицький зареєстрував і досі є єдиним власником приватного охоронного підприємства "Ярд" у Москві.

В окупованому Мелітополі також зареєстроване ТОВ "Телеканал 113", власником та генеральним директором якого зареєстрований 26-річний Ян Вікторович Зубрицький. У 2013 році він навчався в КПІ, а потім переїхав за кордон, навчався і жив у Словаччині. ТОВ "Телеканал 113" має спільний імейл для звернень з компанією "112 СВО". Поки що слідів діяльності компанії ТОВ "Телеканал 113" виявити не вдалося.

У середині липня стало відомо, що засновник і колишній креативний директор каналу "112 Україна" Віктор Зубрицький балотується від партії "Єдина Росія" до російської Держдуми на окупованих територіях Запорізької області.

У своїй агітації він переконує, що начебто українці проголосували на референдумі за "вступ до нової держави", а Росія значно більше дбає про добробут, ніж Україна. 52-річний Віктор Зубрицький родом з Миколаєва, називає себе радником голови окупаційної "адміністрації" Запорізької області. 

Liked the article?
Help us be even more cool!