ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишній керівник пропагандистського телеканалу "ДНР" утік на підконтрольну Україні територію

26.05.2020, 14:30
Фото – freeradio.com.ua
Фото – freeradio.com.ua

Колишній керівник пропагандистського телеканалу бойовиків утік з окупованої території Донеччини та здався працівникам СБУ. Про це повідомляє "Depo.Донбас" із посиланням на сюжет каналу "Україна".

Повідомляється, що колишній топменеджер одного з каналів "ДНР" з міркувань безпеки відрекомендувався вигаданим іменем Сергій.

Він розповів, що три роки працював на пропагандистському ресурсі та "розчарувався в перспективах для окупованого Донбасу". Сергій підтвердив, що всі місцеві ЗМІ перебувають під постійним наглядом так званого "МГБ ДНР".

"Якщо щось піде не так, якщо хтось наважиться щось не те випустити, тоді прийдуть люди та спілкуватимуться. А після їхнього візиту часто відбувалися пертурбації, нові вимоги: щось давати, чогось не давати, щось під таким кутом, щось під іншим", – каже Сергій.

Крім того, додає чоловік, питаннями пропаганди опікується окрема людина з Росії. Донедавна це був радник ліквідованого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка – Олександр Казаков.

"Він проводив збори всіх структур: і серед керівників ЗМІ, і серед очільників міст, тобто він курував усі сфери діяльності. Все йшло до того, що людям створювали ілюзію, що Донбас рухається в напрямку Росії. Наприклад, казали, що ми переходимо на систему освіти Російської Федерації, ось ми привезли підручники з РФ, наші діти тепер вчитимуться за цими підручниками", – розповідає колишній керівник горлівського телеканалу.

Водночас, за словами Сергія, за людьми, які не піддаються навіюванню та намагаються домогтися справедливості, прискіпливо стежать бойовики.

Також він розповів, що, окрім роликів про "успіхи республіки", від каналів вимагають певну кількість матеріалів про Україну.

"Усі вони мають справляти враження, що життя на підконтрольній території нестерпне. У хід пускають як справжні новини з негативним підтекстом, так і відверті фейки", – зазначає Сергій.

Liked the article?
Help us be even more cool!