ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишні керівники Twitter через суд вимагають від Маска понад $128 мільйонів

05.03.2024, 11:21

Четверо колишніх керівників Twitter, зокрема колишній гендиректор Параґ Аґравал, позиваються до Ілона Маска, вимагаючи понад 128 мільйонів доларів несплаченої вихідної допомоги.

Про це пише Reuters.

Позов, поданий до федерального суду Сан-Франциско 4 березня, є частиною низки юридичних викликів, з якими зіткнувся Ілон Маск після придбання соцмережі Twitter за $44 мільярди в жовтні 2022 року.

Іншими позивачами є Нед Сеґал (колишній фінансовий директор Twitter), Віджая Ґадде (колишня юридична директорка) і Шон Едґетт (колишній головний адвокат компанії).

Колишні керівники заявляють, що їх звільнили за хвилини після того, як Маск очолив Twitter: нібито Маск безпідставно звинуватив їх у неправомірній поведінці й змусив піти з компанії, бо ті позивалися проти нього за спробу відмовитися від власної пропозиції придбати компанію.

У позові йдеться, що Маск відмовився платити колишнім керівникам вихідну допомогу, яку їм обіцяли протягом років до того, як компанія змінила власника. Позивачі стверджують, що компанія винна кожному з них річну зарплатню й сотні тисяч опціонів на акції.

“Це типова тактика Маска: лишити собі гроші, які він винен іншим, і змусити їх позиватися проти нього”, – зазначають колишні керівники у своєму позові на 39 сторінок.

Соцмережа Х уже зіткнулася з двома груповими позовами від рядових працівників, яких було скорочено, коли Маск заволодів компанією (ті заявляють, що платформа винна їм щонайменше $500 мільйонів вихідної допомоги), а також із третім позовом від шести колишніх менеджерів зі схожими претензіями. Х усі звинувачення відкидає.

Раніше до компанії також позивалися за неоплату послуг колишнього підрядника зі зв’язків із громадськістю, а також орендодавців, постачальників і консультантів.

Виданню Reuters не вдалось отримати коментар в Х.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!