ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коломойський порадив Порошенку бути обережнішим у висловлюваннях щодо нього і "1+1"

23.10.2019, 10:22
Фото – rubryka.com
Фото – rubryka.com

Олігарх та власник телеканалу “1+1” Ігор Коломойський порадив експрезидентові України Петру Порошенку бути обережнішим у висловлюваннях стосовного нього та його телеканалу. Про це він сказав у коментарі “Українській правді”, повідомляє “Детектор медіа”.

“Петре Олексійовичу, треба дуже обережно висловлюватися на адресу “1+1” і бажано Коломойського, бо ми з ним почнемо розбирати все його героїчне минуле за п'ять років…” – сказав Коломойський.

21 жовтня на “1+1” вийшла програма про нібито причетність Петра Порошенка до підвищення тарифів у Вінниці. У програмі йшлося про те, що електроенергію у Вінниці продає дочірня компанія “Вінницяобленерго” – “Енера Вінниця”. 75% акцій “Вінницяобленерго” належать мільярдеру Костянтину Григоришину, а майже 25% – ICU, яку в програмі назвали “гаманцем Порошенка”. 

У партії Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що телеканал “1+1” поширив брехню і “пробив чергове моральне дно”.

“У своїй черговій брехні вони звинуватили в підвищенні тарифів на водопостачання у місті Вінниці особисто п’ятого президента Порошенка, який у такий спосіб нібито особисто “шантажує” вінничан”, – йдеться в заяві пресслужби партії.

У коментарі “Українській правді” Коломойський розповів, що у 2013–2014 роках. Порошенко, ще до того, як став Президентом, начебто позичив Костянтину Григоришину через офшори 50 млн дол., а натомість узяв під заставу акції “Вінницяобленерго”.

“У кінці 2014 року чи десь на початку 2015 року відбувся конкурс із продажу 25% акцій “Вінницяобленерго”, які ще тоді знаходились у Фонді держмайна. І коли одна з наших компаній брала участь, торгувалася, то Порошенко особисто мені обурювався, що “нафіга ти подався на цей конкурс, підняв мені ціну” і тому подібне. Особисто зізнався, що це його акції. Був украй цим незадоволений, це вже в якості Президента. Тому, коли він каже, що не має до цього ніякого відношення... Ця компанія (“Енера Вінниця”. – Ред.) – це 100 відсотків його дочірнє підприємство, яке належить “Вінницяобленерго” чи тим же акціонерам, яким належить “Вінницяобленерго”. І він має пряме відношення до підвищення тарифів”, – сказав Коломойський.

Натомість у “Європейській солідарності” заявили, що “формування тарифів на комунальні послуги – це компетенція міської ради”, а Петро Порошенко “не міг, не може і не міг бути причетним до формування жодних тарифів”.

“Суцільна брехня стала візитною карткою телеканалу Ігоря Коломойського. Така редакційна політика суперечить будь-яким стандартам журналістики”, – вважають у партії Петра Порошенка.

Liked the article?
Help us be even more cool!