ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коломойський передав корпоративні права в 1+1 media в управління трудовому колективу

Бізнесмен, який нині перебуває в СІЗО, Ігор Коломойський 23 жовтня 2023 року вирішив передати свої корпоративні права в медіахолдингу "1+1" в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії – Ярослава Пахольчука.

Про це йдеться в заяві  1+1 media.

Відповідна заява була адресована трудовому колективу 1+1 media та Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

"Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", – йдеться в офіційній заяві Ігоря Коломойського. 

Повноваження щодо управління корпоративними правами передбачають можливість управителя ухвалювати від свого імені будь-які необхідні рішення, крім відчуження та/або обтяження корпоративних прав, належних Ігорю Коломойському, та отримання дивідендів. Передання корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника групи 1+1 media, вирішальний вплив (контроль) залишається за Ігорем Коломойським, зазначають у 1+1 media.

"Відповідне рішення ухвалено на п'ять років у звʼязку з необхідністю захисту та збереження принципів свободи слова, неупередженості та обʼєктивного висвітлення подій, які є критично важливими факторами існування медіакомпанії в умовах великої війни. Крім цього, наразі Ігор Коломойський з обʼєктивних причин не може повноцінно здійснювати свої повноваження, тому ці обовʼязки були покладені на Ярослава Пахольчука, який керує 1+1 media з 2019 року і надалі діятиме в інтересах команди", – йдеться в заяві холдингу.

Нагадаємо, на початку вересня правоохоронці повідомили колишньому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – "Шахрайство" (стаття 190) та "Легалізація майна, одержаного злочинним шляхом" (стаття 209). Згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Сам Коломойський не погоджується з висунутими йому звинуваченнями.

Згодом бізнесмену оголосили додаткову підозру в скоєнні злочину за трьома статтями: незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їхнього виготовлення; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою, в особливо великих розмірах; легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом.

Liked the article?
Help us be even more cool!