ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колесніченко подав до суду на Вінничука через статтю на "Українській правді"

27.09.2012, 00:54
Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко подав до суду на письменника Юрія Винничука про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це "Українській правді" повідомив сам письменник.

За його словами, 26 вересня йому прийшла постанова Дарницького райсуду Києва (суддя Вовка Є.І., секретар Шамрай І.В.) щодо направлення позовної заяви Колесніченка за підсудністю до Личаківського райсуду Львова.

"Оце щойно цю ухвалу отримав. І думаю собі: чим же ж я, прости Господи, міг образити Колесніченка, якщо у моїх статтях я писав лише про Вадіка Калєснічєнка – провокатора і брехуна. І ніколи жодним словом не міг образити таку поважну персону як Вадим Колесніченко", - зазначив він.

Винничук уточнив, що самої позовної заяви "не отримав, тож і гублюся в здогадах". "Очевидно йдеться про мої статті на ТСН і в Пост-поступі", - підсумував Винничук.

Водночас, як розповів “Телекритиці” Вадим Колесніченко, судовий позов він подав через матеріал Винничука на «Українській правді», який був опублікований у січні чи лютому. Назву спірного матеріалу депутат не пригадує, оскільки позов подавав давно. Однак Вадим Колесніченко зазначив, що у матеріалі  письменник висловлював свої думки щодо нього: «Якщо він  хоче бути взірцем совісті для всієї нації, тоді він має відповідати за всі свої слова. Мені це все вже набридло, і я звернувся до суду, щоб людину привели до тями. Адже те, що він каже є наклепом та брехнею. Суть питання не пам'ятаю, оскільки у мене кілька позовів у судах. Тепер нехай він у суді доводить, що те, що він розповсюджує правда», - сказав Колесніченко.

На запитання, чи вимагає Колесніченко моральної компенсації депутат сказав: «Навіщо? Для мене головне, щоб люди, які претендують на звання совість нації і когось чомусь вчать, щось зрозуміли для себе. Коли буде рішення суду, з людиною буде легше розмовляти».

 
Liked the article?
Help us be even more cool!