ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колектив волинської газети "Вільним шляхом" пікетуватиме АП та Кабмін

27.09.2016, 10:49

29 вересня у Києві представники ківерцівської районної газети “Вільним шляхом” та Незалежної медіа-профспілки пікетуватимуть Адміністрацію Президента та Кабінет Міністрів. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

Акція розпочнеться о 9:00 за адресою вул. Банкова, 12.

Колектив пікетуватиме з вимогами:

  • покласти край грубим порушенням прав трудового колективу газети “Вільним шляхом”;

  • звільнити голову ківерцівської районної державної адміністрації Валерія Ткачука;

  • звільнити голову волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика;

  • забезпечити виконання ЗУ “Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації”;

  • прискорити прийняття постанови про реформування комунальних друкованих засобів масової інформації в першому етапі;

  • забезпечити об’єктивне розслідування Національною поліцією та Генеральною прокуратурою злочинів проти журналістів та трудового колективу газети “Вільним шляхом”.

Спілка нагадує, що з 19 вересня трудовий колектив газети “Вільним шляхом” розпочав безстроковий страйк у відповідь на численні грубі порушення трудового законодавства з боку співзасновників видання: Ківерцівської районної ради та Ківерцівської РДА. Станом на сьогодні вже порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 ККУ (Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів),  ч. 1 ст. 172 ККУ (Незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів, а також інше грубе порушення законодавства про працю) щодо незаконного звільнення в.о. редактора – Марії Хітько та протиправного перешкоджання виконанню її посадових обов’язків.

Як повідомляв ІМІ, 19 вересня у Луцьку працівники ківерцівської районної газети “Вільним шляхом” під стінами приміщення Волинської обласної ради розпочали безстрокову акцію протесту. Головною вимогою мітингувальників є скасування рішення районної ради про реформування газети, яке не враховує пропозицій трудового колективу. Вони прийшли під облраду з проханням вплинути на керівників району, а також, щоб голова області підняв питання на рівні Кабміну та Президента.

14 липня у Луцьку журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку та головну редакторку видання “Відомості.UA” люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради. Чоловіки, які перегородили журналістам вхід у залу, виявилися учасниками формування “Варта порядку”. Журналістка Василина Боруцька написала заяву в поліцію щодо перешкоджання її діяльності.

Поліція Волині зареєструвала подію в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та з’ясовувала обставини інциденту.

Згодом поліція у зв’язку з відсутністю ознак кримінального порушення закрила кримінальне провадження щодо цього інциденту.

Liked the article?
Help us be even more cool!