ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колектив програми “Новий день” на Одеській ОДТРК заявляє про тиск з боку їх гендиректора

11.11.2014, 12:56

Генеральний директор Одеської обласної державної телерадіокомпанії Марина Аксьонова одноосібно прийняла рішення розформувати редакцію суспільно-політичних програм «Новий день». Працівники редакції «Новий день» розцінюють таке рішення гендиректора не інакше як цензуру та утиски свободи слова. Про це йдеться в листі творчого колективу редакції «Новий день» Одеської ОДТРК, повідомляє «Телекритика».

«Не повідомивши працівників редакції, 3.11.2014 року у першій половині дня Марина Аксьонова скликала зібрання, на якому були присутні керівники всіх підрозділів ООДТРК, і саме під час засідання обговорювалося питання щодо знищення редакції "Новий день". Ще раз підкреслюємо - на зібрання не покликали жодного представника редакції "Новий день", а це є неприпустимим порушенням колективного договору. Пізніше, того ж дня, пані Аксьонова скликала ще одну нараду, на яку вже запросила лише двох працівників редакції: редактора Юлію Цух та кореспондента Нану Іваношвілі. Та просто поставила перед фактом, що у 2015 році згідно з новим штатним розписом редакції більше не існуватиме», - йдеться в листі.

Як зазначають представники редакції «Новий день», своє рішення знищити редакцію Марина Аксьонова пояснила наступним чином: начебто в цій програмі постійно повторюються сюжети та часто використовується архівне відео, а також гості, яких запрошують до участі в програмі, є нецікавими спікерами.

Працівники редакції «Новий день» розцінюють таке рішення гендиректора не інакше як цензуру та утиски свободи слова. «Адже заборонили прямий ефір редакції саме після того, як в одній з програм Оксана Піднебесна підняла гостру тему - сепаратизм на півдні Одещини, зокрема у Бесарабії. Цей випадок став резонансним в Одесі, бо від ефіру журналістку спочатку незаконно відсторонили, а потім ще й винесли догану. Зараз оскарження цих двох наказів розглядає Приморський суд м. Одеси», - йдеться у листі, який підписали сім працівників редакції.

У коментарі «Телекритиці» Марина Аксьонова заперечила, що одноосібно ухвалила рішення про зміну штатного розпису. «Я зібрала всіх керівників підрозділів, і ми ухвалили таке рішення. А що нам було робити, коли три дні поспіль в редакції закриті двері? А ведуча Оксана Піднебесна нібито перебуваючи на лікарняному, за який ми, до речі платимо, відпрацьовує ведучою на іншому приватному 7-му каналі. Ще й журналістку зі свої програми туди забрала. Люди просто не ходять на роботу. Ви допускаєте, щоб ведучий, приміром "Інтера", ще вів якусь програму на Першому національному?», - обурилася Аксьонова. За її словами, рішення про зміну штатного розпису озвучене заздалегідь, як того вимагає закон.

У свою чергу Оксана Піднебесна зазначила «Телекритиці», що генеральний директор ООДТРК пропонує працівникам програми «Новий день» переходити в інші редакції, мотивуючи їх вищими посадами і зарплатами, і вже дехто погодився.

Як повідомили у Держкомтелерадіо, у генерального директора Марини Аксьонової завершується контракт 2 грудня цього року.

Нагадаємо, у квітні 2014 року частина творчого колективу Одеської ОДТРК вимагала звільнити призначену в листопаді 2013 року на посаду генерального директора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову.

У серпні Аксьонова відсторонила від ефіру ведучу Одеської ОДТРК Оксану Піднебесну.

7 серпня на своєму засідання Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до Державного комітету телебачення і радіомовлення щодо невідповідності Марини Аксьонової посаді генерального директора Одеської обласної державної телерадіокомпанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!