ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колектив "Каховської зорі" просить голову ОДА допомогти у реформуванні

04.11.2016, 15:34

Колектив комунальної газети “Каховська зоря” (Херсонська область) заявляє про перешкоджання з боку влади Каховського району розпочати процес реформування, що передбачено Законом України “Про реформування державних та комунальних ЗМІ”, та просить голову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва звернути увагу на цей факт. Про це йдеться у відкритому листі головної редакторки газети Жанни Кисельової до голови Херсонської ОДА, повідомляє Мост.

У листі редакторка газети зауважує, що видання майже рік не може розпочати процес реформування через “безчинства з боку влади Каховського району”.

“З січня поточного року голова районної ради Т. Тертична та депутати районної ради за підтримки голови Каховської РДА Салтикова В.М. всіляко перешкоджають газеті розпочати процес реформування”, - йдеться у листі.

Редакторка зауважує, що останньою краплею, яка змусила відкрито звернутися до голови ОДА, став лист Зеленоподівської селищної ради за підписом сільського голови Г. Лобунька від 1 листопада на адресу голови Каховської райради Тетяни Тертичної. У листі сільський голова просить у зв'язку зі створенням Зеленоподівської об'єднаної громади розглянути питання стосовно виділення частки спільного майна комунальної газети “Каховська зоря” для передачі частки цього майна у власність громади.

“На сесію Каховської районної ради, яка відбудеться 17 листопада, було винесено питання про її вихід із складу співзасновників. Але… через ось цей лист, який, до речі, є порушенням всіх прав редакції та Закону Про роздержавлення, вчора, на президії районної ради, питання було знято з порядку денного. Прошу Вас звернути свою увагу на факт перешкоджання виконання Закону”, - зазначила у листі редакторка Жанна Кисельова.

Як повідомляв ІМІ, газета “Каховська зоря” - комунальне підприємство, співзасновниками є райрада, міська рада та трудовий колектив.

3 травня Національна спілка журналістів України оприлюднила прізвища посадовців, які протидіють виконанню Закону “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.

До “Ворогів реформування преси” НСЖУ віднесла, зокрема, голову Каховської районної ради Херсонської області Тетяну Тертичну та голову Каховської райдержадміністрації Валерія Салтикова, які перешкоджають реформуванню газети “Каховська зоря”.

Liked the article?
Help us be even more cool!