ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колега Вишинського знімає сюжети для "Россия 24", називаючись українським журналістом

20.02.2020, 15:46
Фото – bbc.com
Фото – bbc.com

Автор сюжетів для програми Кирила Вишинського “Типова Україна”, що виходить на каналі “Россия 24”, звертався по коментар до українських спікерів, називаючи себе співробітником українських ЗМІ – “UA:Суспільне” та УНІАН, повідомляє ВВС.

Як пише видання, автором усіх сюжетів для дебютних трьох випусків “Типової України” є Олександр Мікляєв. Вишинський пояснив виданню, що це псевдонім. Проте сказав, що не чув, що його колега періодично називається працівником українських ЗМІ.

ВВС з’ясувало справжнє ім'я автора сюжетів “Типової України”. Він є колишнім працівником Національної телекомпанії України. Керівник “UA:Суспільне” Зураб Аласанія заявив виданню, що ця людина вже кілька років не має жодного стосунку до компанії.

Розпитати цього кореспондента про те, як готується “Типова Україна” і будуються стосунки з героями, не вийшло. “А чому я повинен це розповідати? Звідки я знаю, хто це і що це?” – відповів він на перше ж запитання ВВС і кинув слухавку.

У коментарі ВВС директорка київського Музею гетьманства Галина Ярова та заввідділом новітньої історії Музею історії Києва Анатолій Збанацький, які стали спікерами програми “Типова Україна”, розповіли, що знімальна група російського каналу відрекомендувалася як “UA:Суспільне”.

Керівник Національної суспільної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив ВВС, що суспільний мовник не співпрацює з телеканалом “Россия 24” “однозначно і категорично”.

Інші герої програми, директор одеського Музею чорноморського козацтва Сергій Шпак та професор-історик одеського ж університету Тарас Гончарук, теж були не в курсі, що їх знімають для передачі Вишинського. Знімальна група, згадує Шпак, назвалася журналістами агенції УНІАН, які співпрацюють з телеканалом “1+1”.

Генеральний директор УНІАН Михайло Ганницький заявив ВВС, що агенція не працює над теле- та кіновиробництвом. “І жоден з наших співробітників не отримував завдань про проведення зйомок у Музеї чорноморського козацтва останніми роками. А також ТОВ УНІАН не перебуває в жодних контрактно-правових або партнерських тощо відносинах з російськими пропагандистами, до переліку яких ми відносимо проєкт “Россия 24”, – сказав він.

Водночас політолог Костянтин Бондаренко виступив коментатором для сюжетів у двох перших випусках “Типичной Украины”. У розмові з ВВС він сказав, що зробив це на особисте прохання Вишинського, якого Бондаренко вважає своїм другом, “незважаючи на всі його перипетії”.

Перший випуск “Типичной Украины” вийшов на екрани 29 січня цього року. Всього, заявив Кирило Вишинський “Российской газете”, планують показати 40 програм по 26 хвилин.

Liked the article?
Help us be even more cool!