ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колаборанта з Нової Каховки судитимуть за створення "позитивного іміджу" окупантів

30.12.2022, 16:28
Фото – Офіс ГПУ
Фото – Офіс ГПУ

На Херсонщині прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з відділів Новокаховської міської ради за фактом колабораційної діяльності. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За  даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну підозрюваний підтримав окупаційний режим країни-агресора та почав співпрацювати з ворогом.

У червні 2022 року він добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної влади та обійняв посаду так званого "заступника голови військово-цивільної адміністрації Каховського району".

До його обов’язків входило загальне керівництво закладами освіти культури, охорони здоров’я, організація діяльності суб’єктів господарювання та інше.

“Він закликав колишніх колег підпорядкуватися окупаційній владі, призначав однодумців на керівні посади в незаконно створені заклади та організував платну видачу перепусток, за якими можна було перетнути річку Дніпро через Каховську ГЕС”, – повідомляє Генпрокуратура.

Крім того, зазначає Офіс ГПУ, для створення позитивного іміджу окупаційної влади підозрюваний надав інтерв’ю російському ЗМІ, де заявив про нібито завершення в місті Нова Каховка будівництва центру з інтеграційних процесів з РФ.

Наразі обвинуваченого оголошено в розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!