ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колаборанта з Харкова, який розробляв пропагандистські листівки та відеоролики, ув'язнили на 10 років

03.01.2023, 13:31
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Харкові колаборанта, який розробляв макети листівок та відеоролики для підняття бойового духу російських окупантів, за матеріалами СБУ засуджено до 10 років тюрми.

Про це повідомив речник ГУ СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Засуджений – художник-постановник одного з місцевих каналів Харківщини.

"Використовуючи 20-річний досвід у художній сфері, колаборант розробляв макети листівок та відеоролики спрямовані на підтримку зовнішньої політики держави-агресора та підняття бойового духу збройних сил рф на території України. Протиправну діяльність "Z-пропагандист" організував у взаємодії зі своєю донькою, яка мешкає на території рф та має знайомих в осередку силових структур та пропагандистів країни-агресора. Агітаційні напрацювання батька донька надсилала на адреси міністерства оборони рф та ряду пропагандистів РФ з метою їх поширення серед окупантів", – написав Владислав Абдула.

За його словами, послугами пропагандиста скористалося міністерство оборони РФ та висловило йому подяку за активну пропутінську позицію.

На підставі зібраних доказів, фігуранта визнано винним за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та засуджено до 10 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, на 10 років.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!