ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кочнєва оприлюднить свій щоденник, який вела у сирійському полоні

13.03.2013, 03:15

Громадянка України, журналістка Анхар Кочнєва, яка звільнилася із сирійського полону, обіцяє оприлюднити свій щоденник, присвячений її перебуванню у сирійських повстанців. Про це вона написала 13 березня у своєму блозі в мережі "Живий журнал".

"У двох словах: я звідти винесла щоденник. Практично, готова книга. Так що, дізнаєтеся майже все, що там відбувалося", - написала вона.

За словами Кочневої, в цьому щоденнику буде те, що вона писала "в живому часі", зокрема, коментарі від посольства, і те, що "по цей бік задзеркалля відбувалося".

Нагадаємо, А.Кочнєва була викрадена в Сирії в жовтні 2012 року бойовиками з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $ 50 млн. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $ 300 тис.

11 березня родич А.Кочнєвої повідомив, що в цей день вона втекла і вже знаходиться в Дамаску. Цю інформацію підтвердили в МЗС України.

Наразі Кочнєва передана посольству України в Дамаску, яке займається її документами для повернення в Україну.

Інтерфакс-Україна 

Liked the article?
Help us be even more cool!