ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коаліція за свободу ЗМІ застерігає всі держави світу від обмежень медіа під приводом боротьби з COVID-19

08.04.2020, 10:10
Фото – newtimes.kz
Фото – newtimes.kz

Виконавча група Коаліції за свободу ЗМІ закликала всі держави світу продовжувати захищати вільний доступ до засобів масової інформації та підтримувати вільний обмін інформацією.

Про це йдеться в спільній заяві учасників коаліції з Німеччини, Канади, Латвії, Нідерландів, Великої Британії та США, що розміщена на сайті МЗС ФРН, повідомляє Укрінформ.

"На тлі пандемії COVID-19 члени Виконавчої групи Коаліції за свободу засобів масової інформації, які підписалися під цією заявою, закликають усі держави продовжувати захищати вільний доступ до ЗМІ та підтримувати вільний обмін інформацією", – підкреслюється в документі.

Підписанти зазначають, що пандемія є основною загрозою для глобального здоров'я населення і це змусило уряди вжити виняткових заходів для охорони здоров'я та безпеки своїх громадян. У зв'язку з цим принципово важливою є свобода ЗМІ, йдеться в заяві.

Її автори віддають шану журналістам та іншим медіапрофесіоналам, які повідомляють із "передової" про кризу. Їхня робота слугує постійному інформуванню суспільства, пропагуванню необхідних заходів щодо охорони здоров’я та боротьбі з неправдивою інформацією. Це дозволяє людям отримувати доступ до достовірної інформації, щоб вони могли захистити своє здоров'я та здоров'я своїх співгромадян, і дає їм можливість визнати проблеми, які необхідно вирішити, та притягнути до відповідальності свої уряди, заявляють підписанти.

Вони висловлюють стурбованість намаганнями деяких держав використати нинішню кризу для застосування необґрунтованих обмежень на вільні та незалежні ЗМІ. Такі заходи заважають суспільству отримувати життєво важливу інформацію про поширення хвороби та підривають упевненість у діях керівних органів.

ФРН, Канада, Латвія, Нідерланди, Велика Британія та США запевняють, що залишаються відданими тому, щоб допомагати урядам уживати заходів щодо захисту свободи ЗМІ. Вони закликають уряди продовжувати гарантувати свободу і незалежність ЗМІ, безпеку журналістів та інших медіапрофесіоналів і утримуватися від накладення необґрунтованих обмежень у зв'язку з поширенням COVID-19.

Нагадаємо, Коаліцію за свободу засобів масової інформації було утворено в липні 2019 року на Глобальній конференції за свободу ЗМІ. Це партнерство країн, які працюють разом, щоб відстоювати свободу й безпеку журналістів та притягувати до відповідальності тих, хто шкодить журналістам у їхній роботі.

Як повідомляв ІМІ, 7 квітня громадська організація "Інститут масової інформації" звернулася до органів державної влади та місцевого самоврядування із закликом забезпечити безперешкодне пересування журналістів, зокрема громадським транспортом, за пред’явленням журналістського посвідчення.

Liked the article?
Help us be even more cool!