ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Книга Асєєва отримала спецвідзнаку на Форумі видавців у Львові

21.09.2018, 11:16
Фото - Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Книга журналіста, автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва (Васіна), якого утримують підтримувані Росією бойовики, отримала спеціальну відзнаку на 25-му Форумі видавців у Львові (BookForum), повідомляє Радіо Свобода.

Книга “В ізоляції. Дописи про Донбас” видавництва “Люта справа” отримала відзнаку в номінації “Свобода”.

У книжці “В Ізоляції” зібрані есе Станіслава Асєєва (Васіна) про життя окупованих територій Донбасу. Вона вийшла у видавництві “Люта справа”, її презентація відбулася 4 червня 2018 року.

Український журналіст, автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв (відомий під псевдонімом Станіслав Васін) перебуває в ув’язненні підконтрольного Росії угруповання “ДНР”, за різними даними, з травня або червня 2017 року за звинуваченням у шпигунстві на користь України.

На початку липня 2018 року Асєєв, за інформацією, яку отримав його колишній однокурсник, народний депутат Єгор Фірсов, оголосив голодування.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня телеканал “Россия 24” показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку.

17 серпня Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа заявило, що вважає дуже сумнівним “зізнання” у шпигунстві блогера і журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал “Россия 24”.

20 серпня Європейська федерація журналістів (EFJ) відреагувала на сюжет каналу “Росія 24” про “зізнання” у “шпигунстві” українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та закликала негайно його звільнити.

20 серпня журналісти, українські медійні та правозахисні організації висловили глибоке обурення появою матеріалу зі Стасом Асєєвим і вважають, що задля випуску “зізнання” до нього було застосовано заходи фізичного або психологічного впливу.

Засудили російський канал за “інтерв’ю” зі Станіславом Асєєвим “Репортери без кордонів” та Комітет захисту журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!