ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КНМП просить грузинську владу припинити переслідування журналістів

13.07.2011, 02:23

Київська незалежна медіа-профспілка звертається до президента Грузії Михайла Саакашвілі з вимогою припинити брутальне переслідування журналістів.
"Ми вимагаємо відпустити фотографів на волю до судового засіданняљта провести засідання у відкритому режимі, бажано з трансляцією онлайн." - повідомляє ІМІ прес-служба КНМП

КНМП  стурбована затриманням фотографів Іраклія Геденідзе, його дружини Натії (була пізніше відпущена під заставу у $6 тис.), фотокореспондента ЕРА Зураба Курцікідзе та фотографів Associated Press Шаха Айвазова (був відпущений після допиту) та Георгія Абдаладзе (оголосив голодування).
 

"Оприлюднені владою Грузії звинувачення виглядають притягнутими за вуха. Натомість інші аспекти справи сигналізують про політичне підґрунтя інциденту. Є підозра, що влада намагається помститися журналістам за оприлюднення фотографій, які псують її імідж. Наприклад, Іраклій Геденідзе, Зураб Курцікідзе та інші журналісти робили фотографії придушення мітингу грузинською поліцією 26 травня 2011 року" -  заявляє голова КНМП Юрій Луканов.

КНМП  закликає Міжнародну федерацію журналістів та інші медійні організації підтримати вимоги щодо грузинської влади.

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!