ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіровоградські журналісти підтримали вимогу про скасування законопроекту про наклеп

25.09.2012, 03:38
25 вересня журналісти м.Кіровограда та області підтримали резолюцію, в якій закликали президента України Віктора Януковича і спікера Верховної Ради Володимира Литвина не допустити прийняття законопроекту, яким повертається кримінальна відповідальність за наклеп.

Журналісти під час акції, яка проходила на центральній площі Кіровограда, підтримали резолюцію на підтримку спільної заяви Національної спілки журналістів України, Комісії з журналістської етики та Незалежної медіа-профспілки.

"В іншому випадку, стануть неможливими здорова критика, журналістські розслідування, публікації про зловживання на всіх рівнях влади і бізнесу, інформування населення як таке. По суті, цей закон вигідний корупціонерам, оскільки для захисту честі та гідності чесних громадян в Україні діє цивілізоване, європейське законодавство", - зазначено в документі, підтриманому кіровоградськими журналістами.

У голосуванні на підтримку резолюції взяли участь близько 50 представників кіровоградських ЗМІ.

Нагадаємо, Верховна Рада 244 голосами прийняла в першому читанні законопроект народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини". Документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 "Наклеп".

Національна спілка журналістів України, Комісія з журналістської етики, Незалежна медіа-профспілка України закликали журналістську спільноту, громадські об'єднання виступити разом з вимогою відхилити законопроект №11013, який повертає в Україну кримінальну відповідальність за наклеп.

 

20 вересня луцькі журналісти вийшли до стін Волинської облдержадміністрації з вимогою не вводити кримінальну відповідальність за наклеп. Також журналісти прийняли рішення на знак протесту не відвідувати і не висвітлювати заходи, організовані органами державної влади у Луцьку.

25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп" проти ухвалення закону, що передбачає введення адміністративної і кримінальної відповідальності за наклеп.

27 вересня чернівецькі журналісти збираються на акцію протесту проти криміналізації наклепу.

"Інтерфакс-Україна"

Liked the article?
Help us be even more cool!