ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіровоградська облрада проігнорувала незручні питання інформзапиту "Нової газети"

Кіровоградська обласна рада проігнорувала чотири з восьми питань інформаційного запиту кропивницького друкованого видання “Нова газета”. Пославшись на те, що для цього необхідно створювати нову інформацію, посадовці лишили без відповіді низку питань. Зокрема, запитання щодо виконання рішення суду про поновлення на посаді директора Кіровоградського академічного обласного театру його колишнього очільника В’ячеслава Вандрашека. Про це представникові ІМІ в Кіровоградській області повідомила головна редакторка газети Інна Данильченко. 

Ще 29 квітня Ленінський районний суд у Кропивницькому скасував рішення обласної ради про звільнення з посади директора театру корифеїв В’ячеслава Вандрашека. Однак до сьогодні це рішення так і не виконано. У своєму інформзапиті “Нова газета” цікавилась, чи планує облрада виконувати рішення суду, яку суму має отримати В’ячеслав Вандрашек у зв’язку з вимушеним простоєм та ін. Саме ці теми голова обласної ради Юрій Дрозд, за підписом якого редакція отримала відповідь, вирішив оминути. 

Юрист ІМІ Роман Головенко зауважує: якщо сума виплат за вимушений простій Вандрашека була визначена в судовому рішенні, то облрада володіє цією інформацією і мала б надати вичерпну відповідь на запит. Це в тому разі, якщо вона отримала копію судового рішення.

Що ж до поновлення на посаді, про яке питали журналісти, то формулювання про відсутність якихось юридично значущих дій щодо цього питання можна формально вважати відповіддю. 

Інші чотири питання стосувалися бюджетних питань театру та зарплатні в.о. директора закладу Євгена Лавренчука. Відповідати на них Кіровоградська обласна рада доручила представникам театру. Там відповіді надали, але висловили думку, що інформація про зарплату керівника є персональними даними і її можна оприлюднювати лише у виключних випадках.

Liked the article?
Help us be even more cool!