ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кириленко хоче законодавчо збільшити кількість української музики в радіоефірі

19.01.2016, 10:15

Виконання квоти вітчизняного музичного продукту в українському радіопросторі має бути забезпечене на законодавчому рівні. Про це заявив міністр культури В’ячеслав Кириленко в ефірі своєї авторської програми “Про культуру” на Українському радіо, повідомляє Культпростір.

За його словами, найближчим часом депутати правлячої коаліції у Верховній Раді вирішать цю проблему. “Всередині 50-відсоткової квоти 75% мають складати пісні українською мовою, і ця квота має виконуватися не з 2-ї ночі до 6-ї ранку, а у прайм-тайм”, - сказав він.

“Багато хто з моїх дописувачів у соціальних мережах і тих, хто спілкується зі мною листовно, вкрай незадоволені тим, що на комерційних радіостанціях дуже мало чути української пісні. У нас в Україні є FM-станції, на яких не почуєш українські пісні взагалі. Цю ситуацію треба негайно законодавчо розв’язувати. Теперішнє законодавство передбачає, що 50% усього ефіру мають займати пісні і музика українських виконавців. Ця квота здебільшого не виконується, а коли й виконується, то далеко не у найбільш популярний ефірний час – часто-густо вночі, коли люди сплять. І є такі радіостанції, які цю вітчизняну квоту заповнюють піснями російською мовою. Таким чином наша українська пісня вимивається з радіопростору”, -  наголосив міністр.

Як повідомляв ІМІ, міністр культури України В'ячеслав Кириленко вважає, що радіостанції, які не мають у своїх ефірах пісень українською мовою, необхідно позбавляти ліцензій.

Liked the article?
Help us be even more cool!