ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кім пообіцяв публікувати на сайті Миколаївської ОВА всі розпорядження

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім пообіцяв публікувати на сайті адміністрації всі розпорядження, а також бюджет Миколаївської області, якого дотепер не було в загальному доступі.

Так очільник області відреагував на звернення представниці ІМІ в Миколаївській області під час пресконференції за підсумками року, яка відбулася 26 грудня.

Журналістка зауважила, що в жовтні при Миколаївській ОВА було створено робочу групу “Прозорість та підзвітність”, яка мала б відповідати, зокрема, за прозорість роботи обласної адміністрації. Однак від початку повномасштабного вторгнення Миколаївська ОВА фактично припинила публікувати розпорядження Віталія Кіма. Водночас сусідня, Херсонська ОВА, наприклад, у грудні опублікувала 69 таких документів, а в листопаді 114.

Віталій Кім погодився з тим, що ОВА повинна публікувати відповідні розпорядження.

“Насправді мені все одно, ці розпорядження прозорі. Ми працюємо над відновленням безпеки нашого сайту. Але це не відмазка, можна було на каналі чи десь на фейсбуці опублікувати”, – сказав Віталій Кім.

Він зазначив, що сайт ОВА має бути зручним у користуванні для громадян і, зокрема, журналістів. Під час спілкування з медійниками Кім доручив присутнім у залі підлеглим відтепер публікувати на сайті ОВА всі розпорядження.

“Питання в тому, щоб це було зручно для журналістів – отримувати інформацію, а не шукати їх (розпорядження. – Прим.), там, по кущах. У нас є обмеження щодо сайту. Ми зараз працюємо з декларацією, щоб воно було зручно. Але чому не публікується розпорядження? Віддайте, щоб воно було. Давайте, мені не шкода, з розпорядженням усе добре. Публікуйте розпорядження. Закрили питання”, – сказав Віталій Кім. 

Як зазначає представниця ІМІ, станом на 16:00 27 грудня в розділі розпоряджень на сайті Миколаївської ОВА немає змін щодо кількості опублікованих документів.

Liked the article?
Help us be even more cool!