ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кілька радіостанцій знизили мовлення українською у своїх передачах – моніторинг

10.06.2021, 15:00
Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

Українська мова в ефірі 15 загальнонаціональних радіостанцій у травні звучала в такому обсязі, якого вимагає Закон "Про телебачення і радіомовлення". Проте кілька радіо знизили мовлення державною у своїх передачах. 

Це засвідчили результати моніторингу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу регулятора.

"Національна рада в травні перевірила загальнонаціональний радіоефір на відповідність вимог частини другої, третьої і п’ятої статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". За результатами моніторингу, який протягом місяця проводився цілодобово в будь-який вибірковий день, добовий обсяг державної мови в ефірі радіостанцій відповідав установленій квоті: ≥60% ведення передач державною мовою, ≥ 35% пісень українською мовою та ≥ 25% для радіостанцій із переважною більшістю пісень офіційними мовами Європейського Союзу", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "Країна ФМ", Українське радіо та Радіо Культура забезпечують виконання мовної квоти добового ведення передач державною мовою та пісень українською мовою в повному обсязі.

Так само 100-відсотково свої передачі ведуть державною мовою Радіо Промінь та "Люкс ФМ". Радіостанції "Ретро", Kiss FM, "Пятница" також забезпечують досить високі показники, які перевищують 90%. Найменше українська звучить у передачах "Русского радио – Україна" – 72%, констатує регулятор.

Водночас у Нацраді зауважують, що в порівнянні з квітнем у передачах кількох радіостанцій фіксувалося суттєве падіння обсягу державної мови, зокрема в Нашого радіо (на 27%) та в радіо "Шансон" (на 18%).

Згідно з результатами моніторингу, обсяг пісень українською мовою у травні істотно зріс в ефірі Радіо НВ (на 15%) та Радіо Культура (на 11%).

Liked the article?
Help us be even more cool!