ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кількість хакерських атак і дезінформації перед виборами зросла – кіберполіція

06.03.2019, 14:58

У кіберполіції прогнозують, що атаки на державні установи, відомства і міністерства перед виборами будуть тільки посилюватися. Про це заявив глава кіберполіції Сергій Демедюк, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє Укрінформ.

За його словами, кількість таких хакерських атак перед виборами зросла.

“Я лише можу констатувати, що з початку передвиборчої кампанії ми почали фіксувати дуже велику кількість кіберінцидентів, пов'язаних з розсилкою... фішингових повідомлень, спаму. Це означає, що злочинці намагаються отримати доступ до комп'ютера того чи іншого службовця. Далі вже, як то кажуть, справа техніки: якщо злочинець отримає доступ хоча б до одного комп'ютера, який знаходиться у внутрішній мережі певного держоргану, установи, міністерства, він уже отримає майже всю інформацію. Тому вони (атаки – ред.) збільшуються з кожним днем, до початку самих виборів, це ми можемо констатувати”, – додав Демедюк.

За його словами, можна констатувати, що саме такі атаки збільшилися на різні міністерства і відомства, зокрема на МЗС, у рази. “На ті органи, які обслуговують і є партнерами ЦВК, яка фактично готується до проведення виборів, – також”, – зазначив очільник кіберполіції.

“Також ми бачимо, що фактично в даркнеті відбуваються замовлення щодо отримання доступу до, як вони (замовники – ред.) вважають, реєстру виборців, який дасть можливість злочинцям, а також агресору... нівелювати процес виборів”, – наголосив Демедюк.

Він уточнив, що, окрім технічних кіберінцидентів, кіберполіція спостерігає “за валом випуску дезінформації як у соцмережах, так і на неперевірених електронних виданнях”.

“Ми дуже тісно зараз співпрацюємо, наприклад, з Facebook, де намагаємося цю дезінформацію виявляти і блокувати. Також у нас налагоджена взаємодія з СБУ”, – підкреслив Демедюк.

Нагадаємо, в Україні 31 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента.

Liked the article?
Help us be even more cool!