ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Київським кіоскам з пресою дадуть пільги

16.11.2011, 05:26
Кіоски, які торгують друкованими ЗМІ, можуть отримати 90%-ву знижку на оплату пайових внесків в утримання об'єктів благоустрою. Проект відповідного рішення Київради розробило Головне управління містобудівництва і архітектури КДМА, повідомляє Телекритика.

Пільгу отримають кіоски, площа вітрин яких більш ніж на 50% заповнена періодичними виданнями. Тобто ті МАФи, в яких торгівля пресою є основним видом діяльності, пояснив заступник начальника управління Андрій Вавриш. «Місто готове субсидувати розповсюджувачів преси» - заявив він.

За його словами, проект, який передбачає внесення змін в рішення Київради № 56/5443 від 24 лютого2011року, розглянуть на найближчому засіданні бюджетної комісії Київради і винесуть на чергову сесію міськради.

Таким чином, замість 7,5 тис. грн (середній розмір пайового внеску за півроку для кіоску «Преса», який потрібно заплатити в міськбюджет, щоб отримати від управління архітектури тимчасовий ордер на розміщення тимчасової споруди), бізнесменам запропонують внести в міську казну всього близько 750 грн.

Представники столичних компаній, які займаються розповсюдженням газет і журналів через кіоски «Преса», не проти такого рішення цієї проблеми. «Торгівля пресою є малорентабельним бізнесом. До того ж ми давно справно платимо за землю під нашими кіосками. Тому вкрай важливо нас або повністю звільнити від таких платежів, як пайові внески, або зробити їх розмір мінімальним», - зазначає директор ТОВ «Агентство Союздрук» Анна Кулаковська. За її словами, головне, щоб відповідне рішення було скоріше затверджене міськими депутатами і головне управління контролю благоустрою КДМА нарешті перестало видавати розпорядження про демонтаж таких конструкцій.

Нагадаємо, що на сесії Київради 22 вересня цього року секретар міськради Галина Герега дала протокольне доручення керівництву міського управління архітектури підготувати проект рішення міськради, згідно з яким власники кіосків, які торгують виключно пресою, сувенірами і канцелярією, потрібно звільнити від обов'язкової сплати пайових внесків на утримання об'єктів благоустрою. Крім того вона попросила до ухвалення цього рішення міськрадою припинити демонтаж таких тимчасових споруд.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!