ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція припинила діяльність масштабного сервісу зі створення ботоферм

02.10.2019, 13:00
Фото – depositphotos.com / Ліга
Фото – depositphotos.com / Ліга

Кіберполіція повідомляє про припинення діяльності масштабного сервісу для реєстрації різних акаунтів у месенджерах, соцмережах та поштових сервісах. Про це повідомляється на сайті кіберполіції.

Виявлений ресурс використовувався для створення ботоферм, розсилання спамових повідомлень та реєстрації електронних пошт, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування. 

Як встановила кіберполіція, усі роботи сервісу проводилися виключно на замовлення зацікавлених клієнтів. За допомогою цього ресурсу можливо було купити активовані облікові записи у великій кількості до різноманітних поштових ресурсів, соціальних мереж, платіжних систем тощо. Водночас, зауважує кіберполіція, продавалися і верифіковані облікові записи, вартість яких була значно більшою.

“Такі послуги використовувалися зазвичай для здійснення анонімної масової розсилки повідомлень про нібито виграш автомобіля (грошей), сплати неіснуючого боргу тощо. Більше, сервіс надавав змогу своїм клієнтам здійснювати спам-розсилки та реєструвати акаунти на різноманітних ресурсах, що потребують для реєстрації номер телефону із подальшою верифікацією (соціальні мережі, електронна пошта тощо)”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в шести містах України: Києві, Одесі, Львові, Миколаєві, Рівному та Херсоні. У містах обшуку розташовані будинки, гаражні бокси, квартири та орендовані офіси, які зловмисники використовували для протиправної діяльності. За результатами обшуків вилучено обладнання, яке використовувалося для ведення такої діяльності. Техніку передано на експертизу.

Досудове розслідування триває в межах раніше розпочатого кримінального провадження за ст. 189 ("Вимагання"), ст. 258 ("Терористичний акт"), ст. 259 ("Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності") КК України. Проводяться заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, що причетні до організації такої діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!