ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція пояснила, як не стати жертвою шахрайської схеми "Друг просить у борг у месенджері"

Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Кіберполіція розповіла про правила безпеки, щоб не стати жертвою шахрайської схеми виманювання грошей у соцмережах “Друг просить у борг у месенджері”.

Про це повідомляється на сайті кіберполіції.

Як зазначає кіберполіція, ця шахрайська схема є найпоширенішою. Користувачі отримують в різних месенджерах повідомлення від знайомих або близьких людей, які просять терміново скинути гроші на картку. 

Тож кіберполіція пропонує запам’ятати кілька правил безпеки, щоб шахраям не вдалось ошукати:

  • Перетелефонувати другу за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці у соцмережах. Пам’ятайте: якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі. 
  • Запитати друга про те, що можете знати тільки ви, – таке питання відразу викриє шахрая.
  • Написати спільним друзям у соцмережах і запитати, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить про фінансову допомогу. Шахраї зазвичай одночасно роблять розсилання всім підписникам зламаної сторінки.

Окрім того, кіберполіція закликає захистити свої акаунти від можливого зламу. Це можна зробити так: 

  • Створити надійні, складні паролі та не використовувати один пароль для кількох ресурсів. Пароль має містити не менш ніж вісім символів, літери, цифри та спеціальні символи. За можливості оновити паролі до облікових записів та на електронних поштових скриньках.
  • Вмикати двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість: для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно буде ввести  код-підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний застосунок.
  • Не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, навіть якщо вони надійшли від друга.

Також кіберполіція нагадує, що через зламаний акаунт зловмисники можуть розсилати посилання, за якими ховається вірус або фішинговий ресурс.

Liked the article?
Help us be even more cool!