ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хорватський телеканал показав карту України без Криму

04.12.2018, 10:00
Фото - Facebook-сторінка Посольства України в Хорватії

У Хорватії спалахнув скандал у зв’язку з демонстрацією в ефірі телеканалу HRT карти України без території тимчасово окупованого Росією Криму. Про це повідомляє “День” з посиланням на хорватське видання Vecernji list.

Інцидент трапився під час трансляції передачі Dnevnik 2 грудня ввечері, участь у якій брала міністр закордонних справ Хорватії Марія Пейчінович-Буріч.

Посольство України в Хорватії звернулося до каналу HRT з вимогою погодити показану в передачі карту з міждержавними кордонами та вжити заходів із недопущення таких випадків надалі, повідомило дипвідомство на своїй сторінці у Facebook.

“Ми переконані, що провідний хорватський телеканал не може діяти всупереч офіційній позиції хорватського уряду, який безумовно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, та консолідованій позиції ЄС, ООН та інших міжнародних організацій щодо невизнання насильницького приєднання Криму до Російської Федерації”, - заявили українські дипломати.

Журналісти видання Vecernji list звернулися за коментарем до телеканалу. Його представники запевнили, що в редакції не було наміру демонструвати некоректну карту. Прикра помилка сталася тому, що канал не мав офіційної мапи для створення графіки, а тому використав зображення з Вікіпедії.

В Українському посольстві прийняли вибачення журналістів HRT, зазначає видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!