ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницький суд відмовив нардепу в позові проти журналістів

06.03.2019, 11:40
Фото - ngp-ua.info

Хмельницький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позову народного депутата від БПП Андрія Шиньковича проти ТОВ “Продюсерський центр “Ексклюзив” щодо визнання недостовірною інформації і зобов’язання її спростувати. Таке рішення суду було ухвалено 27 лютого, повідомляє “Незалежний громадський портал”.

Згідно з повідомленням, судовий розгляд справи тривав близько одного року. Депутат оскаржував сюжет телеканалу “Як нардепи на Хмельниччині привласнюють чужу роботу”, що вийшов у листопаді 2017 року. Зокрема, у ньому журналісти розкритикували Андрія Шиньковича за те, що той піариться на ремонті державної дороги у своєму окрузі.

Як повідомила в сюжеті представниця Служби автомобільних доріг в області, фінансування спірної ділянки дороги відбулося за рахунок “митних” коштів і кредитних ресурсів. Гроші з державного бюджету сюди не залучалися.

У суді представник нардепа просив вилучити у ТОВ “Продюсерський центр “Ексклюзив” відеокамери, портативні пристрої, картки пам’яті, сервери, на яких було підготовлено та змонтовано відеосюжет, а потім розміщено в YouTube. Однак суд відмовив у цьому клопотанні.

Водночас під час підготування позовної заяви політик переплутав прізвища журналіста й оператора, з якими судився. Шинькович також вимагав від телеканалу моральної компенсації в розмірі 100 тис. грн.

На рішення суду першої інстанції може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його проголошення до Хмельницького апеляційного суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!