ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонський журналіст поскаржився омбудсмену на облраду через ненадання інформації

11.01.2019, 15:55

Херсонський журналіст Олег Батурин надіслав скаргу Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини через порушення права доступу до публічної інформації Херсонською обласною радою, яка не надала відповіді на його запит.

Про це журналіст повідомив регіональному представнику Інституту масової інформації.

“На поданий мною запит на отримання публічної інформації щодо зарплат і інформації про відрядження за 52 календарних дні облрадою так і не було надано відповіді. Вочевидь, їм є що приховувати”, - повідомив він.

За словами Батурина, без жодних проблем подібну інформацію йому надавали Каховська, Новокаховська міські, Бериславська районна та інші ради області.

“Запит від Олега Батурина зайшов до облради 27 листопада. Проміжна відповідь була дана фахівцями 3 грудня. Продовжили термін основної відповіді на 20 днів у зв'язку з великим обсягом інформації до кінця року. 4 січня відповідь відправлена адресату”, - повідомили в облраді.

Водночас канцелярія зазначає, що запит був поданий некоректно - у зворотній адресі не було зазначене місто, тому їм довелося попрацювати, щоб уточнити, звідки був зроблений запит.

“Ті 20 днів минули задовго до 4 січня у будь-якому випадку. Хай відповідальний орган розбирається, чому в облраді півтора місяця не можуть порахувати зарплатню одного чиновника”, - сказав Батурин.

Крім того, журналіст повідомив, що він запитав на пошті, де йому відповіли, що листа не було.

Liked the article?
Help us be even more cool!