ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хашкаджі до своєї загибелі планував створити рух проти влади Саудівської Аравії

03.12.2018, 11:22
Фото - AP / Радіо Свобода

Саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі до своєї загибелі критикував владу Саудівської Аравії і спадкоємного принца Мухаммеда бен Салмана, а також планував створити молодіжний онлайн-рух проти влади. Про це Хашкаджі говорив із саудівським активістом Омаром Абдул Азізом, який показав телеканалу CNN листування з журналістом у WhatsApp.

У розпорядженні CNN опинилися 400 смс, аудіоповідомлень та фотографій з листування Азіза та Хашкаджі. У розмові з Омаром Хашкаджі називав спадкоємного саудівського принца “чудовиськом” та “покемоном”.

“Чим більше жертв він їсть, тим більше хоче, – писав Хашкаджі в повідомленні, надісланому в травні. – Я не здивуюся, якщо утиски дійдуть навіть до тих, хто його підтримує”.

Абудл Азіз нині живе в Монреалі (Канада). Він показав листування, адже заявив, що його телефон зламали невідомі хакери, і в цьому він підозрює Саудівську Аравію. На думку активіста, саме так саудівська влада могла побачити листування з Хашкаджі і вбити його через це.

Хашкаджі з Азізом обговорювали створення онлайн-руху “Кібербджоли”, який би документував усі порушення прав людини в Саудівській Аравії для притягнення влади до відповідальності. Також вони хотіли знімати короткі ролики для мобільного поширення інформації.

“Джамаль вважав, що MBS (Мухаммед бен Салман – ред.) – це проблема, і він сказав, що цю дитину потрібно зупинити”, – сказав Абдул Азіз в інтерв'ю СNN.

Як видно з телефону Азіза, Хашкаджі востаннє був онлайн у WhatsApp 2 жовтня. За підозрою слідчих, саме тоді його вбили.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Громадське

Liked the article?
Help us be even more cool!