ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Харківська журналістка написала заяву до поліції на директора департаменту міськради

20.06.2019, 10:08

Кореспондентка агентства "МедіаПорт" Тетяна Федоркова подала заяву до поліції Харкова щодо перешкоджань журналістській діяльності з боку директора Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрія Сидоренка. Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на "МедіаПорт" .

Журналістка звернулася до поліції після інциденту в приймальні першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова, що стався після сесії 19 червня.

"У нас із колегами була низка питань: щодо подальшого виконання рішення про повернення проспекту Жукова, позиції міськради в разі оскарження рішення; реконструкції Саду Шевченка та Саржиного Яру; внесених змін до рішень міськради про реконструкцію зоопарку. Незважаючи на звернення до Сидоренка під час сесії в месенджері, за підсумками сесії пресслужба Харківської міської ради не забезпечила спілкування з пресою ані з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом, ані з кимось з уповноважених заступників мера", – розповіла кореспондентка агентства "МедіаПорт" Тетяна Федоркова.

"Коли ми зустріли Сидоренка в коридорі, він сказав, що передасть їх Терехову, а на питання, що заважає йому звернутися до нього тут і зараз, адже ось його кабінет, Сидоренко відповів щось на кшталт: доростеш до прессекретаря мера, будеш визначати формат роботи", – описала ситуацію Тетяна.

На відео видно, що під час спроби поставити запитання Сидоренку, який зайшов до приймальні, де чекали журналісти, він взявся за планшет Федоркової та силою намагався завадити відеозйомці.

Сам перший заступник мера вийшов за півтори години та відмовився відповідати на запитання.

"Все до Сидоренка! До Сидоренка!" – сказав Терехов.

За фактом інциденту із Сидоренком у приймальні Тетяна Федоркова звернулася до Шевченківського відділу поліції. Журналістка заявляє, що готова забрати заяву, якщо Сидоренко публічно вибачиться за свою поведінку та гарантуватиме, що надалі не дозволятиме собі таких дій щодо журналістів.

Громадське радіо спробувало сконтактувати з Юрієм Сидоренком, проте він на дзвінки не відповів.

Як повідомляв ІМІ, 19 червня в Харкові директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю міської ради Юрій Сидоренко намагався вибити планшет у журналістки Тетяни Федоркової та завадити зйомці, яку вона вела в мерії.

Liked the article?
Help us be even more cool!