ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівниця медслужби "Ульф": Я відмовляюся спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду

26.06.2023, 15:10
Фото – ZMINA
Фото – ZMINA

Військова парамедикиня та керівниця медичної служби "Ульф" Аліна Михайлова заявила, що відмовляється від будь-якої комунікації з журналістами, які працювали в пропагандистських проросійських ЗМІ, зокрема тих, які належали чи були пов’язані з Віктором Медведчуком, Євгенієм Мураєвим, Анатолієм Шарієм тощо. 

Про це вона написала у своєму офіційному телеграм-каналі.

У коментарі "Детектору медіа" Михайлова пояснила, що приводом до написання посту стало те, що нещодавно один з указаних нею журналістів запрошував її до себе на програму.

"Не запрошуйте мене на інтерв‘ю, не просіть коментарі, не кличте у ваші програми й не пробуйте виходити на зв‘язок. Цим постом я офіційно відмовляюся від будь-якої публічної і непублічної комунікації з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду", – написала Аліна в телеграмі.

Серед медіа, з колишніми працівниками яких вона відмовляється спілкуватись, Михайлова вказала заборонені телеканали ZIK, NewsOne, 112 Україна (періоду Віктора Медведчука), "Наш" Євгенія Мураєва, Перший незалежний, UkrLive, видання Страна.юа, Шарій.нет (Новоє ізданіє), а також телеканал "Інтер", який є учасником телемарафону.

"Мені байдуже, чим ви займаєтеся зараз, як змінилися ваші погляди і риторика. Ви привели сюди війну. Ваші руки по лікоть в крові. Ви маєте давати свідчення СБУ, а не брати інтерв‘ю в ефірах", – написала парамедикиня.

Вона також обурилася, що деякі "офіційні спікери та лідери суспільної думки досі спілкуються з ними і легітимізують в нашому інфопросторі". "Абсолютний сором, що багато цих прізвищ присутні на Єдиному телемарафоні", – написала Михайлова.

Як повідомляв ІМІ, 8 червня 2023 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії каналів "Наш", "Максі ТВ", 112, NewsOne, ZIK, UkrLive та "Перший незалежний".

12 травня 2022 року українські журналісти та правозахисні організації закликали Президента України Володимира Зеленського та міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка відсторонити від участі в національних телемарафонах та інших медійних марафонів, що називають себе "національними", ведучих, які багато років підігрували ворогу та поширювали кремлівську пропаганду. Йшлося про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле.

Liked the article?
Help us be even more cool!