ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівники техкомпаній відповідатимуть у Конгресі США щодо загроз монополізації

29.07.2020, 16:30
Фото - ukrinform.ua
Фото - ukrinform.ua

Керівники Amazon, Facebook, Apple та Google прибудуть 29 липня до Конгресу США, щоб відповісти на питання законодавців стосовно загроз монополізації високих технологій, повідомляє Голос Америки.

Конгресмени вже більше року проводять розслідування загроз монополізації галузі високих технологій і вивчають доцільність запровадження правил, які б не дозволили цим компаніям отримати надто великий вплив на ринку.

“Ці слухання є подією для світу. Це важливо для підзвітності. Це демонструє, що владні структури, відповідальні за стратегію, можуть забезпечити підзвітність цих надзвичайних компаній та впливових бізнесменів, нагадати їм хто визначає стратегію”, - сказав професор університету Джорджа Вашингтона Вільям Ковачіч.

Заклики до зменшення впливу великих високотехнологічних компаній посилились на тлі відповідних дій в Європі.

Саллі Габбард з американського інституту Відкритих ринків, неурядової організації, що опікується питаннями конкуренції, закликає до “структурного поділу” гігантів високих технологій.

“Ці проблеми глибокі і поширені і ми маємо використовувати весь антимонопольний інструментарій, щоб їх вирішити”, - заявляє Габбард.

Liked the article?
Help us be even more cool!