ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівництво “Всесвіту” заявило про незаконне скуповування 60% видавництва

28.04.2012, 09:49
Керівництво українського журналу іноземної літератури «Всесвіт» заявило, що невідомі особи незаконно викупили 60% статутного капіталу ТОВ «Видавничий дім «Всесвіт». Про це заявили керівники журналу 28 квітня на прес-конференції, передає УНІАН.

Заступник головного редактора журналу Дмитро Дроздовський нагадав, що 26 квітня до приміщення редакції журналу за адресою на вул. М. Грушевського, 34/1 прибули невідомі особи, які, «погрожуючи 83-річному президенту видавництва Олегу Микитенку, почали вимагати проведення позачергових зборів учасників товариства, наголосивши, що на таких зборах буде прийняте рішення про обрання нового керівника».

Дроздовський нагадав, що приміщення, у якому знаходиться редакція журналу, належить ТОВ “Видавничий дім “Всесвіт”. 40% частки статутного капіталу товариства належать учасникам товариства, які зазнали рейдерської атаки. Відповідно, без їхньої згоди неможливо прийняти будь-які рішення щодо майна видавництва чи органів його управління.

«Президент видавництва «Всесвіт» повідомив, що особи, які намагалися захопити приміщення, заявили, що вони нібито викупили 60% статутного капіталу в інших учасників», - сказав Дроздовський і додав, що це не виправдовує дії рейдерів, оскільки чинне законодавство гарантує право на першочергову купівлю часток товариства дійсними його членами.

«Раптом з’являються три громадянина, назвалися юристами, представниками тих колишніх працівників «Всесвіту», які вже давно не працюють, але все ще лишаються членами товариства», - зазначив шеф-редактор журналу “Всесвіт” Олег Микитенко і додав, що ці люди повідомили його, що приміщення відтепер не належить журналу.

За словами Микитенка, ці люди також повідомили, що колишні працівники продали свої частки, а покупцем виступив підприємець, з яким пов’язують історію зникнення іншого відомого українського журналу «Вітчизна», редакція якого знаходилася в одному будинку із «Всесвітом». «Ми хочемо продовжувати видавати журнал», - наголосив Микитенко і повідомив, що за тиждень у світ має вийти тисячний номер.

У свою чергу Дроздовський підкреслив, що редакція журналу вже залучилась підтримкою низки народних депутатів, Київської міської держадміністрації, Міністерства культури Вірменії, Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу, Академії наук вищої школи України та інших організацій.

Також напередодні керівництво журналу подало до Печерського райвідділу міліції заяву про рейдерське захоплення приміщення редакції.

Крім того, на прес-конференції юрист журналу передав його керівництву інформацію, що до Печерської районної держадміністрації надійшов фальшивий протокол зборів від 26 квітня про нібито переобрання президента «Всесвіту».

«Рейдери стукають у двері державних органів, користуючись підробними документами. Звертаємося особисто до Президента України з проханням втрутитися в ситуацію і зупинити незаконні дії рейдерів у Печерській адміністрації», - сказав він.

Нагадаємо, 26 квітня редакція журналу «Всесвіт» заявила про скоєний напередодні рейдерський напад на неї.

Фото УНИАН

На фото Олег Микитенко
Liked the article?
Help us be even more cool!