ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканали вимагають від Турчинова забезпечити безпеку журналістів і налагодити мовлення на сході

24.04.2014, 11:48

Керівники українських телеканалів звертаються до в.о. Президента Олександра Турчинова з вимогою виконання закону України «Про журналістську діяльність», а саме забезпечити безпеку роботи журналістів у окремих містах на сході країни силами співробітників СБУ, а також забезпечити безперебійне мовлення в східних регіонах країни. Про це йдеться у листі до Турчинова, передає УНІАН.

Керівники телеканалів стурбовані непоодинокими випадками погроз та застосуванням фізичного насильства до журналістів, які працюють у окремих містах на сході України та ситуацією довкола перебоїв з ретрансляцією й часткового припинення ТВ мовлення українських каналів в цих регіонах.

“Останнім часом професія журналіста стала однією з найбільш небезпечних. Журналісти та оператори телекомпаній при виконанні службових обов'язків у окремих містах на сході країни все частіше стикаються з порушенням своїх прав на достовірне та об'єктивне висвітлення подій. Ми переконані, що особливо в кризовій для країни ситуації та стані інформаційної війни, потрібно більше уваги приділяти забезпеченню безпеки журналістам та сприяти їхній професійній діяльності”, - йдеться у листі.

Також, зауважують автори листа, задля донесення до населення України оперативної інформації про події в країні необхідно забезпечити стабільне ТВ мовлення шляхом організації належного контролю доступу до ТВ ретрансляторів та комунікацій, що забезпечують функціонування ретрансляторів.

Телеканали пропонують усім представникам ЗМІ звернутися до в.о. Президента України з відповідними вимогами.

Liked the article?
Help us be even more cool!