ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівник фірми "Вольф": охоронець, який напав на журналістів, в нас не працює

26.09.2012, 04:07
Керівник приватної охоронної фірми «Вольф» Сергій Усенко зазначає, що охоронець, який силою відбирав плакати в журналістів на відкритті газетного конгресу, не належить до співробітників фірми. Про це він сказав у коментарі «Телекритиці».

За його словами, співробітники «Вольфа» охороняють Жовтневий палац ззовні, де задіяно троє охоронців: до зони їх відповідальності, зокрема, входить контрольно-пропускний режим - четвертий та шостий під'їзди.

Сам Усенко на час проведення газетного конгресу перебував у відпустці поза межами країни. Після повернення його проінформували про інцидент з журналістами.

«Я не знаю людей, які зображені на фото. Наші співробітники не могли там бути, адже вони не можуть залишити свої пости і піти до зали. Упродовж дня досить великий рух на кожному вході, що потребує їх постійної присутності», - зазначив Усенко.

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті Конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. А також грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

УДО запевнило, що не перешкоджало акції журналістів на Всесвітньому газетному конгресі і що це зробили приватні охоронці.

Генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов повідомив, що під час відкриття конгресу та перебування там президента України Віктора Януковича за охорону в залі відповідало УДО, йому підпорядковувалися всі додатково найняті організаторами приватні охоронці, які пройшли інструктаж УДО.

17 вересня Погорєлов сказав, що організатори форуму не залучали приватних охоронних фірм під час відкриття конгресу 3 вересня.

17 вересня директор департаменту забезпечення службової діяльності Управління державної охорони (УДО) Олег Герасик заявив, що в охоронних заходах на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів 3 вересня брала участь приватна охоронна фірма «Вольф»

 
Liked the article?
Help us be even more cool!