ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кандидат у нардепи пригрозив звільнити з телеканалу "ВІТА" "всіх до останньої прибиральниці"

17.07.2019, 15:51

Кандидат по 12 округу Вінниччини Юрій Павленко (Хорт) пригрозив звільнити з міського комунального телеканалу “ВІТА” “всіх до останньої прибиральниці”. Про це він написав 12 липня у себе на фейсбуці.

“Після нашої перемоги на місцевих виборах з телеканалу “ВІТА” звільнимо всіх до останньої прибиральниці. Можете вважати це моєю обіцянкою”, - написав у себе на фейсбук Павленко.

Як зазначає представник ІМІ, 10 липня телеканал “ВІТА”, посилаючись на соціологічну групу “АМА”, випустив сюжет про рейтинги кандидатів на 12 окрузі, до яких Павленко не потрапив. У свою чергу Юрій Павленко вважає, що телеканал поширив неправдиву соціологію в інтересах команди Володимира Гройсмана.

Водночас, зазначає представник ІМІ, сайт цієї соціологічної групи з’явився лише у день публікації рейтингів, 8 липня, а ТОВ із назвою “АМА груп” має основним КВЕДом продаж годинників.

У прес-службі телеканалу на запит представника ІМІ відповіли, що подібні заяви є спробою тиску на редакцію та перешкоджання журналістській діяльності.

Як зазначають на телеканалі, вони у своїх публіцистичних та політичних програмах дають “зважену, вивірену, інформацію” щодо подій в місті.

“Примітно, що бажання навісити ярлики на колектив з’являються під час виборів. Будь-які фантазії, щодо бажання позбутися колективу, мають на чомусь ґрунтуватися, окрім потягу здобути популярність в соцмережах. Якщо кандидатів і цікавить це питання, звертаємо увагу, що призначення та звільнення співробітників чітко регламентується. На наше переконання, подібні заклики ніщо інше, як спроба тиску на редакцію та перешкоджання журналістській діяльності, що передбачає кримінальну відповідальність. А статті замовного характеру, за дивним збігом, з’являються одночасно з подібними дописами в мережі і спрямовані тільки на дискредитацію нашої роботи під час виборів”, - йдеться у повідомленні каналу.

Також на каналі зазначають, що в їхньому ефірі щодня транслюється реклама та агітаційні програми кандидатів різних партій та мажоритарних округів Вінниці, які скористалися своїм правом розміщення політичної реклами.

Юрій Павленко (активіст, відомий за псевдонімом “Хорт”) висувається від політичної партії “Патріот”.

Liked the article?
Help us be even more cool!