ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кандидату від ПР вдалося заборонити через суд випуск "Молодогвардейца"

08.10.2012, 02:26
3 жовтня 2012 року кандидат у народні депутати від Партії регіонів по 108 округу Юрій Терніков подав позов у Ленінський райсуд Луганська з вимогою заборонити випуск обласної громадсько-політичної газети «Молодогвардеец», проте газета виграла суд. Однак в Донецькому апеляційному адміністративному суді програла, повідомляє видання.

Як пише видання, підставою для заборони випускати газету, відповідно до закону по вибори народних депутатів, є два встановлених судом порушення виборчого законодавства, які допустило засіб масової інформації.

Претензії викликала публікація «Помста лисого? У Красному Лучі намагалися вбити довірену особу Валерія Мошенського».

В суді першої інстанції, Ленінському районному суді Луганська газета виграла процес. Однак в Донецькому апеляційному адміністративному суді програла.

“Дії газети були визнані неправомірними на сміховинній підставі. У вихідних даних було вказано, що матеріали політичної реклами розміщуються на сторінках 1, 3-9, в той час як спірна замітка опублікована на сторінці 2”, - пише “Молодогвардеец”.

Нагадаємо, 3 жовтня 2012 року Ленінський суд Луганська заборонив випуск газети «Наш вибір» до закінчення виборчого процесу на підставі повторного порушення ст. 67 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

В тексті постанови суду зазначено, що у випуску газети №18 від 16.09.2012 р. були розміщені результати соціологічного опитування на предмет рейтингу політичний партій в 113-му виборчому окрузі. При цьому, як встановив суд, газета вказала територію, на якій проводилося дослідження, розмір вибірки, метод і спосіб опитування, точне формулювання питання. Але не було вказано точну назву організації (наводилася назва «агентство «Соціолаб», а треба було «Громадська організація «Соціолаб»), що проводила опитування, замовник опитування (представник відповідача пояснював, що замовника не було, «Соціолаб» виконав це дослідження за власною ініціативи), можлива статистична помилка.

5 жовтня 2012 року Ленінський районний суд м. Луганська залишив без розгляду позов кандидата в народні депутати по 108-му округу Дарії Сафонової до обласної громадсько-політичного тижневика «Молодогвардеец», оскільки позивачка пропустила термін оскарження дій ЗМІ, які встановлені законом.

Позивачка звинувачувала газету в порушенні ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», в якій йдеться про обмеження при веденні передвиборної агітації, та вимагала закрити газету до завершення виборчого процесу.

Liked the article?
Help us be even more cool!