ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кандидат у депутати програв п’яту судову справу проти ЗМІ

12.09.2012, 05:19
Кандидат в депутати від партії «Союз» Лев Миримський програв вже п’яту судову справу проти кримських ЗМІ. Цього разу суд не задовольнив його позов проти тижневика «Республіка», –  повідомляє інформаційне агентство «Е-Крим».
 

Приводом для позову стала стаття, опублікована в «Республіці» ще у квітні, «Рецепт успеха от Миримского: «Учитесь воровать, избивать, убивать». В основі статті – притча, яку Лев Миримський виклав на своїй сторінці в мережі Facebook. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Журналіст «Республіки» наводить цю притчу, опісля – коментує її: «Хочется спросить политика: встретился ли на его жизненном пути такой учитель? Сумел ли он постичь науку убийств, воровства и избиений? Если да, то у скольких людей он отнял имущество, здоровье и жизнь в процессе обучения? А если не успел, то не собирается ли он наверстать упущенное после выборов – скрывшись за депутатской неприкосновенностью?».
 
Власне, ось ці коментарі і роздуми журналіста не сподобалися депутату. В судовому порядку він вимагав визнати інформацію, оприлюднену у статті недостовірною, спростувати її у найближчому номері газети та виплатити йому компенсацію за завдання моральної шкоди у розмірі 100 тисяч гривень.
 

Під час суду Миримський стверджував, що сторінка на Facebook не належить йому, оскільки немає доказів, які підтверджують протилежне.

Це вже не перший позов проти ЗМІ, який Лев Миримський програв, – пише «Республіка».  Минулого тижня суд відмовив у задоволенні його позову проти державної телерадіокомпанії «Крим» з вимогою позбавити телеканал ліцензії.

Перед тим було відмовлено у задоволені позову проти «Крымской газеты», приводом для якого стала стаття «А мы вас ждем, как из печки пирожка…». В ній журналіст критично оцінював передвиборчу агітацію кандидата і його обіцянки. В постанові суду сказано:«Публичные лица неминуемо открываются для придирчивого освещения их слов и поступков, и должны это осознавать,– говорится в решении суда.– Поскольку Л.Миримский является кандидатом в депутаты, играет определенную роль в общественной жизни, он должен понимать неминуемость освещения и критики его деятельности». Депутат подав заяву в апеляційний суд, проте той лиш рішення без змін.

Інша програна справа стосувалася статті «Республіки» «Меняю голоса на метры! Фракция партии "Союз" в Верховном совете Крыма помогала Льву Миримскому покупать здания в центре Симферополя по цене сельских развалюх?». Депутат переконував, що матеріал принижує його честь і гідність та вимагав виплатити йому 50 тисяч гривень компенсації за завдання моральної шкоди. А в травні депутат подав до суду на все ту ж «Республіку» за статтю «Горный ручей – не для детей! Кто украл детскую здравницу?» і вимагав спростувати інформацію. Суд відмовив.

Кримські журналісти подали до ЦВК заяву про тиск кандидати в депутати за ЗМІ.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!