ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канал "Україна" відповів на звинувачення з боку "1+1 медіа", назвавши "шантажем"

31.10.2017, 14:03
Фото - YouTub

На каналі “Україна” здивувалися пропозиції, отриманій від “1+1” у відповідь на направлені кореспондентом каналу запитання, і назвали такі вимоги “справжнім шантажем”. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на коментар телеканалу “Україна” щодо заяви каналу “1+1”.

“Журналістський колектив інформаційно-аналітичної програми “События недели” був, справді, здивований пропозицією, отриманою від “1+1” у відповідь на запитання, які було направлено нашим кореспондентом. Нам погодились надати коментар, але за умови, що все, що скаже спікер “1+1”, має потрапити в ефір”, - йдеться у відповіді каналу.

На каналі зауважують, що “такі вимоги виглядають справжнім шантажем, і впевнені, що у своїй роботі над інформаційними сюжетами кореспонденти “ТСН” на такі умови з боку спікерів точно не погоджуються”.

Як пояснили на каналі “Україна”, з боку редакції програми “События недели” було запропоновано “1+1” надати письмовий коментар, який в ефірі передачі готові були показати повністю.

“Зазначимо, що за такої умови “1+1” письмовий коментар телеканалу “Україна” вже надавали, і він потрапив в ефір без будь-якої цензури з нашого боку, у повному обсязі. За посиланням можна ознайомитись з сюжетом, в якому було використано повний письмовий коментар телеканалу “1+1” https://youtu.be/Nqx-diPnB_g. Письмовий коментар цього разу ми так і не отримали. Сподіваємось, що “1+1” пропонуватиме дотримуватись однакових стандартів як своїм журналістам, так і журналістам інших каналів”, - йдеться у відповіді каналу “Україна”.

Нагадаємо, група “1+1 медіа” стверджувала, що 26 жовтня отримала запит від телеканалу “Україна” із проханням надати відеокоментар уповноваженої особи для сюжету інформаційно-аналітичної програми “События недели” про перехід на цифрове телебачення.

Як йшлося у заяві, “1+1 медіа” того ж дня погодилась надати коментар, підтвердивши це телефонним дзвінком. Однак не отримала жодної відповіді як на телефонні дзвінки, так і на смс-повідомлення. 29 жовтня у програмі “События недели” вийшов сюжет щодо переходу України на цифрове телебачення, “побудований таким чином, аби, маніпулюючи громадською думкою, відверто завдати шкоди репутації конкурентів. Група заявила, що була позбавлена права висловити свою позиції, і надала офіційні коментарі Ярослава Пахольчука, виконавчого директора “1+1 медіа”, які, за твердженням групи, до сюжету не потрапили.

Liked the article?
Help us be even more cool!